جنگ تحمیلی 12 روزه، برای مهاجران افغان پیامآور یک آوارگی دیگر بود. آنها، اینبار باید ایران، کشوری را که برای سالها خانهشان شده بود ترک میکردند.
آنچه آنها را به یک کوچ اجباری دیگر کشانده بازداشت برخی اتباع افغان است که طی سالهای گذشته برای رژیم صهیونیستی جاسوسی میکردند.
همین موضوع، مقامات کشور را ناگزیر از اقدام سریع و جدیتر برای ساماندهی مهاجران غیرقانونی و غیرمجاز در ایران کرد.
اخراج گسترده اتباع خارجی و به خصوص اتباع افغان اما دو لبه تاریک و روشن دارد.
دولت چگونه می تواند آن دسته مهاجرانی را که به دلیل به قدرت رسیدن طالبان و در رویای یک زندگی بهتر راهی ایران شدند را از گروهی که مشغول همکاری با رژیم صهیونیستی بودند، تفکیک کند؟
در بین مهاجران و اتباع افغانی که بازداشت شده و اخراج شدهاند کسانی قرار دارند که حدود ۳۰ سال است در ایران زندگی کردهاند. کارت شناسایی دارند، ازدواج کرده و فرزندانشان در این خاک متولد شدهاند، اما گویا آنها هم زیر تیغ اخراج قرار گرفتهاند.
طی روزهای گذشته فیلمی در فضای مجازی منتشر شده که نشان میدهد دو پسر جوان در مترو، پسری جوان از تبعه افغان را بدون هیچ دلیلی زیر مشت و کتک قرار داده و آزار میدهند.
هر چند زمان و مکان این کلیپ مشخص نیست، اما حکایت از دردی به عنوان مهاجرستیزی دارد که این روزها در سایه جنگ ۱۲روزه در جامعه گسترش پیدا کرده است.
همزمان، ظاهرا برخی صاحبان خانهها در ایران، به بهانه جنگ پول رهن مهاجران را پس نمیدهند و حتی آنها را تهدید میکنند که در صورت اصرار آنها را به پلیس تحت عنوان جاسوس گزارش داده و معرفی میکنند.
سازمان بینالمللی مهاجرت روز سهشنبه اعلام کرد: بیش از ۲۵۶ هزار مهاجر افغان در ماه گذشته میلادی (ژوئن) از ایران به افغانستان بازگشتهاند.