شعبده‌بازی عجیب یک بانک خصوصی برای افزایش سرمایه

دوشنبه، ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۹:۲۵
کدخبر:۱۳۱۳۵۸

فارس: در حال حاضر سرمایه ثبتی بانک اقتصاد نوین 6 هزار میلیارد تومان است که قرار است تنها با ارزیابی مجدد دارایی‌های آن 14.6 هزار میلیارد تومان به این رقم اضافه شود.

بر اساس اسناد منتشر شده از بانک اقتصاد نوین، قرار است از محل سود انباشته و سایر اندوخته‌ها ۴.۲ هزار میلیارد تومان به سرمایه این بانک اضافه شود که این میزان معادل ۷۰ درصد سرمایه فعلی ثبت شده بانک است.

همچنین با موافقت بانک مرکزی قرار است سرمایه بانک از محل تجدید ارزیابی دارایی‌های آن ۱۴.۶ هزار میلیارد تومان معادل ۱۴۲ درصد افزایش پیدا کند که این رقم ۳.۵ برابر افزایش سرمایه از محل سود انباشته و سایر اندوخته‌ها است.

به این ترتیب سرمایه این بانک از ۶ هزار میلیارد تومان به ۲۴.۹ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا خواهد کرد.
 
به گفته مدیرعامل این بانک محمدرضا حسین زاده این افزایش سرمایه با هدف اصلاح ساختار مالی، بهبود نسبت‌های نظارتی و افزایش توان اعطای تسهیلات انجام شده است.

شعبده‌بازی عجیب یک بانک خصوصی برای افزایش سرمایه

بر اساس اطلاعات آخرین صورت مالی منتشر شده توسط این بانک نسبت کفایت سرمایه آن ۷.۰۷ درصد است که با این میزان افزایش سرمایه به ۱۰.۶۳ درصد ارتقا پیدا خواهد کرد.

بر اساس قانون برنامه هفتم توسعه، نسبت کفایت سرمایه بانک‌ها باید به حداقل ۸ درصد مطابق استاندارد بازل برسد.

به گزارش فارس؛ افزایش سرمایه بانک‌ها از طریق تجدید ارزیابی دارایی‌ها یکی از روش‌های بهبود ساختار مالی مؤسسات مالی و بانک‌ها است.

در این روش نقدینگی جدیدی وارد بانک نمی‌شود بلکه به صورت حسابداری و تغییر اعداد و ارقام صورت مالی این کار صورت می‌گیرد. 

با افزایش سرمایه از طریق تجدید ارزیابی دارایی‌ها، زیان بانک‌ها در ترازنامه کمرنگ‌تر شده و وضعیت ظاهری ترازنامه آن‌ها بهبود می‌یابد.

علاوه بر این با افزایش سرمایه ثبت ‌شده، نسبت کفایت سرمایه بانک‌ها نیز بهبود پیدا می‌کند در نتیجه بانک‌ها از نظر قانونی و نظارتی در وضعیت بهتری قرار می‌گیرند.

برخی از کارشناسان دلیل بانک‌ها برای استفاده از چنین روشی برای افزایش سرمایه در سال‌های اخیر را پوشاندن زیان و ناکارآمدی مدیریتی عنوان می‌کنند که در بانک‌های با زیان انباشته این موضوع باعث خارج شدن بانک از زیان‌دهی و وضعیت مثبت و نرمال آن می‌شود.