نارضایتی بازنشستگان از نرخ مستمری‌ درسال 94

شنبه، ۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۳:۲۰
کدخبر:۱۱۳۵۰

اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری کشور با صدور بیانیه‌ای ضمن انتقاد از مصوبه دولت در ارتباط با افزایش 15 درصدی مستمری بازنشستگان در سال 94 ، این مصوبه را خلاف قانون دانست.

دربخش‌هایی از این بیانیه ضمن ابراز تاسف از تصویب چنین مصوبه‌ای در آستانه هفتهٔ کارگر آمده است: «در حالی‌که همه منتظر افزایش نرخ 17 درصدی مستمری‌ها بودند در کمال ناباوری، دولت محترم نرخ 15 درصدی را تصویب کرد و متأسفانه در آستانه هفته کارگر و روز کارگر، مصوبه افزایش 15 درصدی مشمولین ماده 96 قانون تأمین اجتماعی موجی از نارضایتی را در بین جامعه کارگری به بار آورد».

در بخشی از این بیانیه پرسیده شده که: «چرا در شرایطی که سازمان تامین‌اجتماعی به عنوان متولی امور مستمری‌بگیران قبول کرده بار مالی ناشی از افزایش 17 درصدی مستمری‌ها را بپذیرد دولت افزایش 15 درصدی را تصویب کرده است». اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری کشور در ادامه از دولت خواسته است پاسخ قانع‌کننده‌ای نسبت به تصویب این میزان مستمری داشته باشد. در بخش دیگری از این بیانیه گفته شده است: «در این مصوبه بخش قابل‌توجهی از مستمری‌بگیران موضوع ماده ۹۶ قانون را به صف حداقل بگیران متصل می‌کند و از این سال به بعد متأسفانه این گروه به‌رغم پرداخت بیش از حداقل در طول ایام بیمه‌پردازی محکوم به دریافت حداقل حقوق خواهند بود». اتحادیه پیشکسوتان در ادامه این مصوبه را خلاف قانون دانسته و اعلام کرده تمام مستمری‌بگیرانی که مورد این کم‌لطفی قرار گرفته‌اند می‌توانند به دیوان عدالت اداری شکایت کنند و خواستار ابطال مصوبه خلاف قانون باشند.

در پایان این بیانیه، جامعه مستمری بگیران ضمن اعتراض و انتقاد جدی به مصوبه دولت اعلام کرده است که مراتب ناخشنودی و نارضایتی خود را در روز جهانی کارگر نسبت به مصوبه مذکور ابراز خواهد کرد. گفتنی است، افزایش 15 درصدی نرخ مستمری‌ها روز گذشته و از سوی سخنگوی دولت مطرح شد. افزایش 15 درصدی مزد درحالی به تصویب هیات‌وزیران رسیده است که گمانه‌زنی‌های نسبتا قطعی از افزایش 17 درصدی میزان مستمری‌ها حکایت می‌کرد. این مصوبه تاکنون مورد انتقاد جدی فعالین کارگری قرار گرفته است.

یکی از مسائل فعلی بازار کار ایران این است که درصد قابل توجهی از افراد پس از دوران اشتغال و رسیدن به سن بازنشستگی، تمایلی به خروج از این بازار ندارند و به دلیل نگرانی‌هایی که دارند اغلب تلاش می‌کنند تا در فضای اشتغال کشور باقی بمانند. کارجویان جوان می‌گویند ادامه اشتغال به کار سالمندان با توجه به مزایایی که اشتغال آنها می‌تواند برای کارفرمایان به همراه داشته باشد باعث ایجاد نوعی رقابت تقریبا نابرابر بین آنها برای کسب یک موقعیت شغلی شده است.

این مساله به بحث دستمزد بازمی‌گردد. وقتی بازنشستگان کشور آنقدر حقوق نازلی دارند که از عهده­ هزینه ­های اولیه زندگی نیز برنمی­آیند و میانگین دریافتی آنان پایین است، بنابراین در این شرایط درآمدی مجبور هستند دوباره به بازار کار روی بیاورند.