کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

تعطیلی 50 درصد از کارخانه‌های کنسروسازی


کد خبر : ۸۷۰۱۷جمعه، ۱۹ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۲:۵۹۷۹۱۱ بازدید

اگر تا همین چند سال گذشته، کنسرو ماهی جایی مطلوب در سفره دهک‌های پایین و کم‌درآمد جامعه داشت، امروز با رشد پرشتاب قیمت‌ ...
تعطیلی 50 درصد از کارخانه‌های کنسروسازیتعطیلی 50 درصد از کارخانه‌های کنسروسازی

 اگر تا همین چند سال گذشته، کنسرو ماهی جایی مطلوب در سفره دهک‌های پایین و کم‌درآمد جامعه داشت، امروز با رشد پرشتاب قیمت‌ این فرآورده، کنسرو ماهی به‌محصولی لاکچری در ایران تبدیل شده‌است. نایب‌رئیس سندیکای صنایع کنسرو می‌گوید: کارخانه‌های کنسرو ماهی ناگزیر از افزایش قیمت مصرف‌کننده هستند چرا‌که در همین وضعیت موجود، نیمی از واحدهای این بخش کرکره تولید را پایین کشیده‌اند.

تعطیلی واحدهای تولیدی در ایران که روند آن طی چند سال گذشته پُر شتاب شده، حالا به‌کارخانه‌های صنایع تبدیلی و غذایی نیز رسیده‌است. دلیل این اتفاق نیز به‌گفته صاحبان این صنعت، کاهش قدرت خرید مردم و حذف برخی از محصولات و مواد غذایی از سفره مصرف‌کنندگان است. آنطور که مسعود بختیاری نایب‌رئیس سندیکای صنایع کنسرو در گفت‌وگو با روابط عمومی اتاق تهران خبر داد، بسیاری از کارخانه‌های تولیدی در صنایع تبدیلی یا تعطیل شده‌اند یا آنکه با نیمی از ظرفیت کار می‌کنند.

وی کاهش تقاضا از سوی مصرف‌کننده را به‌دلیل افزایش قیمت‌ تولیدات این بخش به‌ویژه کنسرو ماهی عنوان کرد، به‌طوری‌که مصرف‌کنندگان این فرآورده غذایی که به‌گفته وی عمدتا از طبقه متوسط به‌پایین بودند، با افزایش قیمت‌ها که به‌دلیل شرایط سخت تولید، ناگزیر و لاجرم بوده، کنسرو ماهی از سبد خانوارها به‌تدریج حذف شده است. بختیاری با بیان اینکه طبق برآوردهای صورت گرفته، میزان تولید کنسرو ماهی در ایران در چهار سال پیش، حدود ۶۰۰ میلیون قوطی در سال بود، افزود: میزان تولید کنسرو ماهی طی سال گذشته و در خوش‌بینانه‌ترین وضع موجود، به‌حدود ۳۰۰ میلیون قوطی رسید و برآورد ما این است که این میزان طی امسال به‌۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون قوطی کاهش یابد. نایب‌رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران، از دیگر عوامل موثر در تعطیلی بخش عمده‌ای از واحدهای تولیدی کنسرو ماهی را کاهش و گرانی تدریجی قیمت ماهی طی چند سال اخیر عنوان کرد و افزود: در حال‌حاضر قیمت هر کیلوگرم ماهی وارداتی برای مصرف در صنایع کنسرو کشور، تا ۵۰ هزار تومان افزایش یافته و هرچند میزان واردات در این بخش محدود است، اما جهش قیمت ماهی وارداتی اثر مستقیم بر قیمت ماهی صید داخل دارد، به‌طوری‌که در حال‌حاضر نرخ ماهی صید داخل نیز به‌۳۹ تا ۴۰ هزار تومان در هر کیلوگرم رسیده است. بختیاری سپس با اشاره به‌افزایش قیمت مواد اولیه تولید کنسرو ماهی در کشور، از تقاضای واحدهای تولیدی از سازمان حمایت برای افزایش دوباره قیمت کنسرو ماهی خبر داد و یادآور شد که کارخانه‌های کنسرو ماهی درخواست افزایش قیمت مصرف‌کننده از ۳۲ تا ۳۳ هزار تومان در هر قوطی را مطرح کرده‌اند.  به‌گفته وی، این درخواست برای افزایش قیمت‌ها، ناگزیر است چرا‌که در غیر این‌صورت، کارخانه‌های تولید کنسرو ماهی دیگر توان تولید نخواهند داشت.

به گفته وی، بسیاری از واحدهای تولیدی کنسرو ماهی کرکره تولید را پایین کشیده و در انتظار آغاز فصل صید از اوایل آبان‌ماه جاری نشسته‌اند، شاید با ورود صید جدید بتوانند به‌تولید بازگردند./ دنیای اقتصاد



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها