کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

مدلی ناموفق از لکسوس در بازار ایران


کد خبر : ۴۲۳۳پنجشنبه، ۲۱ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۸:۰۷۸۹۸۸ بازدید

مهم این نیست که هیبریدی ها چقدر اهمیت دارند. حتی این هم مهم نیست که در آینده چقدر معروف تر می شوند. یا اینکه کشورها چه نیازی به هیبریدی ها دارند. و اینکه تأثیرات آن بر کاهش آلایندگی و سلامت ...
مدلی ناموفق از لکسوس در بازار ایرانمدلی ناموفق از لکسوس در بازار ایران

مهم این نیست که هیبریدی ها چقدر اهمیت دارند. حتی این هم مهم نیست که در آینده چقدر معروف تر می شوند. یا اینکه کشورها چه نیازی به هیبریدی ها دارند. و اینکه تأثیرات آن بر کاهش آلایندگی و سلامت محیط زیست چیست. این ها هیچ کدام مهم نیستند. سوال مهم این است که این هیبریدی در ایران چه کار می کند؟ لکسوس فوق برای چه کسی و از طرف چه کسی آورده شده است؟ سوال مهم این است که قیمت گذاری اش را چه مرجعی انجام داده؟ رقبایش کدام ها هستند؟ تعمیراتش چگونه است؟ لوازم یدکی اش را کجا می فروشد؟ چقدر گارانتی دارد؟ اصلاً چطور کار می کند؟ این ها از آن سوال هایی است که می خواهیم به آن جواب دهیم.

پرده اول؛ تعریف
این روزها زیاد اسمشان را می شنویم. خودروهای هیبرید. هیبریدی ها. فناوری دو سوخت. قوای محرکه ترکیبی و از این دست تعابیر. ساده ترین تعریف از یک Hybrid Car شامل خودرویی می شود که دو نوع پیشرانه دارد. اغلب نمونه بنزینی/برقی آن رایج تر است. حالا اینکه موتور برقی در موازات با موتور بنزینی کار می کند یا اینکه موتور بنزینی مانند یک ژنراتور، منبع اصلی موتور برقی می شود بستگی به سازنده دارد. هیبریدی ها که این اواخر به دلیل مصرف سوخت بسیار پایینشان محبوبیت پیدا کرده اند، به صورت های دیگری مانند گازوئیلی/برقی و پیل سوختی (هیدروژنی) نیز عرضه می شوند. شاید اوایل کار، آنها به خودروهایی تنبل با استهلاک بالا معروف شده بودند ولی چند سالی است که شرکت های بزرگ دنیای این وسایل نقلیه را متحول کرده اند. در مورد CT200h روش کار به این صورت است که پیشرانه بنزینی علاوه بر کارکرد مستقل و متعارف خود،  موتور برقی را هم شارژ می کند که همین موتور به نیروی نهایی خودرو می افزاید.

پرده دوم؛ معرفی
خُب همان طور که می بینید، یک لکسوس است. اما نه یک لکسوس معمولی. از آن عجیب هایش. ذهنتان را از دیگر تولیدات این برند که در ایران هستند، پاک کنید. هرگز CT200h را در کنار سدان لوکسLS460، شاسی بلندRX350، کوپهIS300، سدان سایز متوسطGS300، سدان سایز بزرگES350 و این اواخر شاسی بلند فول سایز و لوکسLX570 قرار ندهید. او یک هاچ بک است. چیزی در قد و قواره های مزدا3 هاچ بک و شاید هم هیوندای i30. اما صبر کنید این به معنی هم کلاس بودن با آن ها نیست. می دانید که لکسوس زیرمجموعه تویوتا است. پس این را هم بدانید که تویوتا که بزرگ ترین خودروساز دنیا است، یکی از بزرگ ترین تولیدکنندگان مدل های هیبریدی نیز هست. آنچه می بینیم سال 2010 به عنوان یک مدل 2012 رونمایی شد. خیلی سریع هم راه خودش را در آمریکا و اروپا و البته خود ژاپن باز کرد. بنا بر این باید چیز پدر مادر داری باشد. در نظر داشته باشید 24.1 درصد تولیدات هیبریدی کمپانی لکسوس را همین CT200h تشکیل داده است. 

پرده سوم؛ مشخصات فنی
شاید معروف ترین هیبریدی دنیا تویوتا Prius باشد. خودرویی که به دلیل نقص فنی ترمزهایش داشت شرکت را به فنا می داد. لکسوس سی تی با میراث گران بهایی که پریوس از تجربیاتش کنار گذاشته بود، تولید شد. حتی پیشرانه اش هم همان 1.8 لیتری چهار سیلندر پریوس است. پیشرانه ای که به خودی خود 98 اسب بخار نیرو و 142 نیوتن متر گشتاور تولید می کند. اما وقتی توان موتور برقی را هم به مدار اضافه کنیم خروجی به 134 اسب بخار و 207 نیوتن متر گشتاور می رسد. تصور کنید خودرویی را که با این خروجی تنها در هر 100 کیلومتر 4.1 لیتر سوخت نیاز داشته باشد. این یعنی حتی از پراید و ام وی ام نیز کمتر. شاید چیزی در حد و اندازه های هوندا CG 125. همان تک و توک مالکان سی تی نیز از سواری نرم و فرمان پذیرش تعجب می کنند. آن ها نمی دانند که فنربندی و سیستم تعلیق این خودرو از کرولا الهام گرفته شده است. شتاب صفر تا 100 که زیر 10 ثانیه ثبت شده برای چنین خودرویی خوب است. در نظر داشته باشید اگر روزی سوخت بنزینتان تمام شد می توانید تا مرز 1.9 کیلومتر را با حداکثر سرعت 50 کیلومتر در ساعت طی کنید و خود را به یک پمپ بنزین برسانید. 

پرده چهارم؛ امکانات
بالاخره وقتی دارید 220 میلیون بابت یک موجود عجیب و ناشناخته می دهید این حق مسلم شما است که بیشترین امکانات را طلب کنید. همه تولیدات این خودرو به صورت استاندارد 8 ایربگ باید داشته باشند. ایربگ هایی شامل کیسه هوای سرنشینان جلو، کیسه هوای جانبی، پرده ای و کیسه هوا برای زانوهای سرنشینان جلو. با پرداخت هزینه ای اندک می توان رادار محافظت کننده پیش تصادف را روی خودرو نصب کرد. درست مانند EVها یا همان خودروهای تمام برقی، زیر کاپوت جلوی این خودرو بلندگوهای هشداردهنده ای برای عابرین پیاده در نظر گرفته شده است. از آنجایی که پیشرانه خودروهای هیبریدی مانند نسخه های برقی بسیار کم صدا و تقریباً بی صدا کار می کند،  شاید برای عابر پیاده حین گذر از خیابان خطرناک باشد. برای این خودرو شش اسپیکر در نظر گرفته شده است. صندلی ها نیز همگی چرم پوش خواهند بود.مکانیزم ترمز شامل فناوری های EBD توزیع نیروی ترمز، ABS  ترمز ضد قفل، EPS تمهیدات پایداری الکترونیکی، BA ترمز اضطراری، VSC پایداری پویای خودرو و چیزهای دیگری می شود که راستش فقط خود تویوتا می داند و خودش. سیستم صوتی با 10 بلندگو و چنجر 6 تایی را می شود با پرداخت هزینه بیشتر خریداری کرد. صفحه نمایشگر نویگیشن با تاچ اسکرین لمسی 7 اینچی را تنها روی مدل های فول مرسدس بنز، ب ام و و پورشه می توان دید. آینه الکتروکرومیک این خودرو شرایط نوری اطراف و به خصوص نور بالای خودروی پشتی را تنظیم می کند. دوربین عقب، تزئین چرمی، حافظه صندلی، سنسور باران، تنظیم الکتریکی صندلی سرنشین جلو، گرم کن صندلی های جلو، سانروف، تهویه جداگانه برای سرنشینان جلو، کروز کنترل، سیستم حافظه LPS برای نگهداری کل تنظیمات، روکش چرمی فرمان، روکش کرومی شیفتر، تنظیم صندلی راننده در 10 جهت، کنترل سیستم صوتی از روی فرمان، نمایش اطلاعات سفری خودرو، روشن و خاموش شدن خودکار چراغ ها، نشان دهنده باد لاستیک ها و چراغ هایLEDنور روز دیگر قابل این حرف ها را ندارند که بخواهیم لکسوس را برای نصبشان به زحمت بیندازیم. اما شاید خاص ترین آپشن این خودرو سیستمWILباشد که در هنگام تصادف، صندلی های جلو را به عقب می کشاند تا صدمه کمتری به سرنشین وارد شود.

پرده پنجم؛ در ایران
اوج نمایش همین پرده آخر است. جایی که قهرمان داستان به یکی از عجیب ترین بازارهای خودرو پای می گذارد. جایی که عده ای 220 میلیون تومان بابت چیزی که نمی دانند چیست، پرداخت می کنند. غافل از آنکه با این پول می شود چیزهای دیگری هم خرید که جوابشان را پیش تر پس داده اند. 



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها