کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

رکود لوازم‌التحریر در شهریورماه!


کد خبر : ۴۰۸۱۰یکشنبه، ۲۶ شهریور ۱۳۹۶ - ۰۷:۵۱:۱۰۱۵۰۹ بازدید

در آستانه بازگشایی مدارس رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار از رکود در بازار لوازم التحریر خبر داد و گفت: شهریورکه زمان اوج فروش در این صنف ...
رکود لوازم‌التحریر در شهریورماه!رکود لوازم‌التحریر در شهریورماه!

در آستانه بازگشایی مدارس رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار از رکود در بازار لوازم التحریر خبر داد و گفت: شهریورکه زمان اوج فروش در این صنف محسوب می‌شود در قیاس با سال‌های قبل حدود 30 تا 35 درصد کاهش فروش را تجربه کرده‌ایم. از آنجا که بازار لوازم التحریر یک بازار مصرفی محسوب می‌شود و مردم به آن نیاز دارند، رکود فعلی بازار، مهر تاییدی است بر این موضوع که‌درصد بالایی از لوازم تحریر به صورت قاچاق وارد کشور شده و عمده نیاز مردم از طریق مبادی غیررسمی چون دستفروشان تامین می‌شود.

سود بازار لوازم التحریر در جیب دستفروشان

اصناف عرضه‌کننده لوازم‌التحریر در این بازه زمانی انتظار رونق بازار و کسب درآمد بیشتر را نسبت به دیگر ماه‌های کم‌رونق سال دارند. در این میان حضور پررنگ دستفروشان در حاشیه خیابان‌ها و فعالیت اصناف غیرمرتبط در عرضه لوازم‌التحریر از جمله مشکلاتی است که این صنف با آن مواجهند. به تعبیری، این دستفروشان هستند که در روز‌های پایانی فصل تابستان بیشترین سود از رونق بازار را به جیب می‌زنند. سال گذشته، رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار اعلام کرده بود در ماه شهریور نمایشگاه‌های ویژه بازگشایی مدارس برپا می‌شود، اما در این میان، افرادی که هیچ‌گونه سابقه فعالیتی در این صنف ندارند برای چند روز غرفه اجاره می‌کنند و کالاهای قاچاق و بی کیفیت به مردم می‌فروشند که همین امر موجب کسادی بازار اعضای صنف لوازم التحریر می‌شود.

البته موسی فرزانیان تامین‌درصد بالایی از لوازم التحریر از طریق قاچاق و مبادی‌های غیررسمی را رد و بر این باور است که وضع تعرفه مناسب برای لوازم التحریر باعث شده که کمتر تاجری به سمت واردات قاچاق برود. بنابراین در حالی که 70 تا 70‌درصد نوشت افزار و لوازم التحریر موجود در بازار وارداتی و بین 20 تا 25‌درصد نیز تولید داخلی است، طبق اعلام او، تنها 10 تا 15‌درصد از نوشت افزار و لوازم مهندسی موجود در بازار را اجناس قاچاق تشکیل می‌دهند. این در حالی است که رکود و کاهش فروش 30 تا 35‌درصدی لوازم التحریر موید این مطلب است که عمده نیاز مردم به این کالا از طریق قاچاق و مبادی غیررسمی تامین می‌شود.

رکود در بازار لوازم التحریر

رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار از رکود در بازار لوازم التحریر در آستانه آغاز سال تحصیلی خبر داد و گفت: شهریورکه زمان اوج فروش در این صنف محسوب می‌شود در قیاس با سال‌های قبل حدود ۳۰ تا ۳۵‌درصد کاهش فروش را تجربه کرده‌ایم. فرزانیان اظهار کرد: اکنون رکودی در فضای جامعه حاکم است که بر اساس آن فروش ما هم نسبت به سال‌های قبل بسیار کمتر شده و حجم خریدهای مردم به مراتب کمتر از سال‌های قبل است و همکاران ما که در سال‌های گذشته در ماه شهریور حتی فرصت نداشتند جواب سلام دیگران را بدهند، این روزها بیکار هستند.

او با اشاره به اینکه در سال جاری قیمت نوشت افزار و لوازم التحریر نسبت به سال گذشته تنها پنج تا ۱۰‌درصد افزایش داشته است، گفت: حتی در برخی اقلام با توجه به رکود حاکم در بازار، افزایش قیمتی نداشته‌ایم. فرزانیان همچنین عنوان کرد: اکنون شاید حدود ۴۰‌درصد نیاز کشور به لوازم التحریر از کالای داخلی تامین شود، اما تولید‌کنندگان این بخش توان تامین ۸۰‌درصدی این بازار را دارا هستند و در صورت حمایت‌های کافی می‌توانند بخش عمده‌ای از مصرف این بخش را تامین کنند. او ادامه داد: طی یک تا دو سال گذشته به واسطه حمایت‌های خوبی که از این عرصه صورت گرفت، حدود ۱۰ تا ۱۵‌درصد رشد تولید در این بخش را شاهد بودیم، اما مهم آن است که این حمایت‌ها ادامه‌دار باشد. رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار افزود: در سال‌های گذشته نیز در یک دوره حمایت‌هایی از این صنعت صورت گرفت، اما پس از مدتی با قطع این حمایت‌ها همگان سراغ واردات کالا در این بخش رفتند. برهمین اساس، اکنون تولیدکنندگان ما نمی‌توانند ریسک زیادی کنند و با تردید در حوزه تولیدات این بخش ورود می‌کنند.

فرزانیان ادامه داد: حتی برخی از تولیدکنندگان به واسطه شرایط بازار کالای خود را به اسم برندهای خارجی عرضه می‌کنند تا شرایط بهتری را تجربه کنند. برای مثال یک کارخانه در گذشته محصولاتش را را با همکاری یک شرکت خارجی تولید می‌کرد، اما پس از مدتی تولیدکننده خارجی از ایران رفت و اکنون این شرکت نمی‌تواند محصولات خود را که با همان کیفیت و در همان خط تولید، تولید می‌شود به این اسم به فروش برساند. رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار با تاکید بر کیفیت مناسب کالاهای داخلی، اظهار کرد: از نظر کیفیت نوشت افزار ما واقعا در شرایط خوبی قرار دارد و حداقل در قیاس با نمونه‌های چینی به مراتب قابل قبول‌تر هستند. اکنون عمده واردات این بخش از چین، هند، کره، اندونزی و مالزی صورت می‌گیرد و تنها بخش اندکی از کالاها از اروپا وارد می‌شوند.

قیمت‌ لوازم‌التحریر در بازار مصرف

او با بیان اینکه در حال حاضر در زمینه‌ تولید دفتر ۹۵‌درصد نیاز کشور به واسطه تولیدکنندگان داخلی تامین می‌شود، گفت: قیمت یک دفتر ۵۰ برگ از ۷۰۰ تا ۸۰۰ تومان شروع شده و تا ۲۰۰۰ تومان می‌رسد. فرزانیان همچنین عنوان کرد: قیمت خودکارهای تولید داخل به شکل عمده ۳۱۰ تا ۳۲۰ تومان است. البته هستند برندهایی که قیمت‌های بالاتری از این داشته باشند اما در مجموع بیشترین خرید خودکارهای ایرانی مربوط به این نوع خودکارها می‌شود، در حالی که نمونه‌های خارجی از ۴۵۰ تا ۹۰۰ تومان قیمت گذاری می‌شوند و در میان آنها بیشترین استقبال از خودکارهای ۵۰۰ تا ۶۰۰ تومانی صورت می‌گیرد. رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار گفت: در حوزه مدادهای رنگی به‌طور عمده ۱۲ بسته مداد رنگی ۱۲ تایی ایرانی به قیمت ۴۵‌هزار تومان و خارجی به قیمت ۶۵‌هزار تومان به فروش می‌رسد.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها