کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

پیشی گرفتن نرخ وام بر سپرده بانکی


کد خبر : ۳۰۱۰۷شنبه، ۲۲ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۳:۱۸۱۵۳۹ بازدید

یک مقام مسئول در بانک مرکزی می‌گوید بانک‌ها بیش از رشد سپرده، تسهیلات پرداختند. یکی از سیاست‌های اقتصادی که در یکی دو سال اخیر ...

آرمان امروز - یک مقام مسئول در بانک مرکزی می‌گوید بانک‌ها بیش از رشد سپرده، تسهیلات پرداختند. یکی از سیاست‌های اقتصادی که در یکی دو سال اخیر دنبال شده افزایش تسهیلات بانکی در حوزه‌های مختلف بوده است. این تسهیلات انواع مختلف داشته و با اهداف مختلف پرداخت می‌شود. بخشی از این تسهیلات مربوط به افزایش معیشت شهروندان است و از نمونه‌های آن می‌توان به وام ازدواج اشاره کرد که بیش از سه برابر رشد داشته است.

هر چند وامی مانند وام ازدواج به دلیل فراگیری بیش از همه وام‌ها مورد توجه قرار گرفته است، اما در واقع از نظر رقمی پرداخت وام‌های دیگر است که نهایتا به رکوردشکنی بانک‌ها در پرداخت تسهیلات انجامیده است. در ماه‌های اخیر بار‌ها شاهد انتشار اخباری مبنی بر رکورد شکنی بانک‌ها در پرداخت وام بوده‌ایم. اواخر سال گذشته منابع خبری اعلام کردند تازه‌ترین گزارش بانک مرکزی از تسهیلات دهی بانک‌ها نشان می‌دهد که این مجموعه از ابتدای سال ۱۳۹۴ تا پایان بهمن حدود ۳۴۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخته که این رقم ۲/۵۶ هزار میلیارد تومان معادل ۳/۱۹ درصد نسبت به تسهیلات پرداختی در ۱۱ ماهه اول سال ۱۳۹۳ افزایش دارد. همچنین در فاصله دی تا پایان بهمن سال گذشته بانک‌ها حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان دیگر به میزان وام دهی خود اضافه کرده‌اند که حدود ۱۷ درصد نسبت به مانده قبلی رشد دارد.

اما با توجه به اهمیت تامین نقدینگی برای بنگاه‌های اقتصادی و افزایش تسهیلات دهی به این بخش به منظور رونق تولید و تاثیر در رشد اقتصادی، هدف گذاری اصلی در تسهیلات دهی بانک‌ها برای سرمایه در گردش بوده و تا بیش از ۶۰ درصد برای این بخش تعیین شده است. این در حالی است که آمارها نشان می‌دهد در ۱۱ ماهه سال ۱۳۹۴شبکه بانکی حدود ۲/۶۳ درصد از کل ۳۴۸ هزار میلیارد وام پرداختی خود را به تامین سرمایه درگردش واحدهای اقتصادی اختصاص داده است که حدود ۲۲۰ هزار میلیارد تومان را در بر می‌گیرد. همچنین سهم تسهیلات پرداختی بابت تامین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن در ۱۱ ماهه سال ۱۳۹۴ بالغ بر ۸۳ هزار میلیارد تومان است که بیانگر تخصیص ۷/۳۷درصد از منابع تخصیص یافته به سرمایه درگردش کلیه بخش‌های اقتصادی (۲۲۰ هزار میلیارد) است. روند رکوردشکنی بانک‌ها در وام دهی در ماه‌های سپری شده از سال جاری نیز ادامه یافت، هر چند برخی کارشناسان بانکی عنوان می‌کنند در واقع رکورد شکنی در کار نبوده و بانک‌ها نه تنها زیاد وام پرداخت نکرده‌اند که اگر نسبت میان سپرده گذاری و وام دهی را مورد توجه قرار دهیم در واقع وام دهی بانک‌ها کم شده است؛ موضوعی که روز گذشته توسط مدیر کل اقتصادی بانک مرکزی تکذیب شده است.

آخرین عملکرد مالی بانک‌ها

مدیر کل اقتصادی بانک مرکزی آخرین وضعیت صورت‌های مالی بانک‌ها و موسسات اعتباری را در نیمه اول امسال اعلام کرد. به گزارش ایسنا، ابولفضل اکرمی، به روند تغییرات نقدینگی اشاره کرد و خبر داد که در پایان شهریور ماه رقم آن به بیش از ۱۱۲ هزار هزار میلیارد تومان رسیده است که نسبت به اسفند سال گذشته ۴/۱۰ درصد و در مقایسه با ماه مشابه سال قبل۶۶/۲۸درصد رشد داشته است. با توجه به رشد ۲/۲۹ درصدی سال قبل، اکنون از سرعت رشد نقدینگی تا حدی کاسته شده است. او درباره تغییرات پایه پولی نیز توضیح داد که در پایان شهریورماه با ۹/۷ درصد رشد به ۱۶۵ هزار میلیارد تومان رسیده که در مقایسه با ماه مشابه سال ۴/۲۰ درصد رشد دارد. در عین حال که ضریب فزاینده با ۶/۲ درصد رشد در شش ماهه در ۷۸۳/۶واحد ثبت شده است. آن‌طور که اکرمی عنوان کرده، بدهی بانک‌ها در نیمه اول امسال ۷/۱۲ درصد رشد داشته و از ۹۴ هزار میلیارد تومان عبور کرده است که بیانگر رشد ۹/۱۶ درصدی در ۱۲ ماهه است.

او درباره دلیل افزایش بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی نیز این گونه توضیح داد که بانک‌ها در سال جاری در پرداخت تسهیلات فعال‌تر از سال گذشته بودند که با رشد ۴۵ درصدی همراه بوده است و به‌رغم تنگنای مالی این اتفاق افتاده است؛ از این رو بخشی از این منابع از بانک مرکزی تامین شده که موجب افزایش بدهی آنها هم شده است. همچنین بر اساس اعلام مدیر کل اقتصادی بانک مرکزی در پایان نیمه اول امسال، بدهی دولت به بانک مرکزی با رشد ۳/۴۵درصدی نسبت به اسفند سال قبل به ۳۵ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است. از سوی دیگر بدهی دولت به شبکه بانکی با رشد ۸/۱۴ درصدی به بیش از ۱۳۶ هزار میلیارد تومان رسیده است. اما اکرمی درباره وضعیت سپرده‌ها نیز توضیح داد و گفت: سپرده‌ها با ۲/۱۱ درصد رشد، به ۱۰۸۹ هزار میلیارد تومان رسید که در ۱۲ ماهه تا ۴/۲۹ درصد افزایش دارد که این به‌رغم کاهش نرخ سود بانکی اتفاق افتاده است. مدیر کل اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به روند تسهیلات‌دهی بانک‌ها افزود: تسهیلات حدود ۳/۱۴ درصد افزایش داشته که نشان می‌دهد بانک‌ها بیش از رشد سپرده‌ها تسهیلات پرداخته اند که رقمی بالغ بر ۷۰۰ میلیارد تومان را در بر می‌گیرد و در مقایسه با رشد ۸/۴ درصدی سال گذشته، از رشد بالایی برخوردار است.

وام‌دهی برای رونق

همان‌طور که عنوان شد وام‌های در نظر گرفته شده با کیفیت‌های مختلف در بخش‌های مختلف ارائه می‌شود. یکی از عمده اهداف پرداخت تسهیلات رونق اقتصادی است. اقتصاد ایران در یکی دو سال اخیر در رکود عمیقی به سر می‌برد و مسئولان دولتی می‌گویند یکی از راهکار‌های پشت سر گذاشتن این رکود ارائه تسهیلات برای افزایش قدرت خرید مردم است. البته به جز این وام‌دهی به صنایع، کارگاه‌ها و کارخانه‌های تولیدی نیز افزایش داشته است. هدف‌گذاری برای رشد هشت درصدی در برنامه ششم دلیل این حمایت‌هاست.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها