کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

کارمندان بیشترین مالیات مشاغل را می‌پردازند


کد خبر : ۲۸۳۳۴یکشنبه، ۱۱ مهر ۱۳۹۵ - ۰۷:۳۳:۴۷۱۰۵۶ بازدید

کارمندان بیشترین مالیات را بین سایر مشاغل می‌پردازند. براساس آمارهای بانک مرکزی دولت در 4 ماه ابتدای امسال 50.1 هزار‌میلیارد ریال درآمد ...
کارمندان بیشترین مالیات مشاغل را می‌پردازندکارمندان بیشترین مالیات مشاغل را می‌پردازند

کارمندان بیشترین مالیات را بین سایر مشاغل می‌پردازند. براساس آمارهای بانک مرکزی دولت در 4 ماه  ابتدای امسال  50.1 هزار‌میلیارد ریال درآمد مالیات بر درآمد کسب کرده است که از این میان کارمندان بخش عمومی با پرداخت کمی بیشتر از یک‌سوم این سهم، بیشترین مالیات را به دولت پرداختند. جالب است که بدانید درآمد مالیاتی دولت از کارمندان در ٤ ماه ابتدای امسال 16.7 میلیارد ریال بوده است که این رقم تقریبا دو برابر درآمدی است که دولت از محل مالیات بر ثروت به دست آورده است.

به گزارش ایران‌جیب به نقل از شهروند، این در حالی است که مالیات پرداختی توسط بخش خصوصی و سایر مشاغل که شامل پزشکان، وکلا، بازاریان و... می‌شود، نسبت به کارمندان کمتر است. این موضوع در حالی رخ می‌دهد که نبود عدالت مالیات و ضعف در ساختار نظام مالیاتی کشور بارها مورد انتقاد کارشناسان قرار گرفته است. متولیان معتقدند شفاف‌نبودن بانک‌های اطلاعاتی موجب شده است كه سیستم دریافت مالیات در ایران چندان کارآمد نباشد و سالانه معادل 30 هزار‌میلیارد تومان فرار مالیاتی در کشور رخ دهد. در همین راستا علی طیب‌نیا، وزیر اقتصاد به‌تازگی اعلام کرده است كه دولت تا پایان امسال طرح جامع مالیات را اجرا می‌کند که براساس آن معافیت‌های مالیاتی برخی نهادهای خاص حذف می‌شود و با بستن روزنه‌های فرار مالیاتی موجب می‌شود درآمدهای مالیاتی کشور به چند برابر برسد بی‌آن‌که افزایش مالیات لحاظ شود.

مالیات پزشکان و بازاریان، کمتر از کارمندان

طلافروش‌ها و آهن‌فروش‌ها مالیات کمتری نسبت به کارمندان می‌پردازند؛ ادعایی است که گزارش‌های رسمی آن را اثبات می‌کند و عملکرد مالیاتی و درآمدی دولت در چهارماهه نخست امسال بر این نظریه که کارکنان بخش عمومی بیشترین پرداختی را در بخش مالیات بر درآمد به دولت دارند، صحه می‌گذارد. آمارهای بانک مرکزی از درآمدهای مالیاتی دولت در چهار ماهه نخست امسال نشان می‌دهد که دولت در این مدت ٥٠,١‌ هزار‌ میلیارد ریال درآمد در بخش مالیات بر درآمدها کسب کرده است که یک‌سوم این میزان سهم مالیات حقوق کارکنان بخش عمومی است.

فصل مالیات بر درآمد دولت شامل مالیات حقوق کارکنان بخش عمومی، مالیات حقوق کارکنان بخش خصوصی، مالیات مشاغل (شامل پزشکان، وکلا، بازاریان و ...)  و مالیات مستغلات است که براساس داده‌های بانک مرکزی کارکنان بخش عمومی با پرداخت ١٦,٧‌ هزار‌ میلیارد ریال اندکی بیش از یک‌سوم این فصل را پرداخت کرده‌اند. این در حالی است که سایر مشاغل ١٦.٢‌ هزار‌ میلیارد ريال مالیات به دولت پرداخته‌اند و کارکنان بخش خصوصی نیز ١٤.٨‌ هزار‌ میلیارد ریال مالیات در چهار ماه ابتدای امسال پرداخت کرده‌اند که به ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم پرداخت مالیات بر درآمد قرار دارند.سهم مالیات مستغلات از این فصل از درآمدهای دولت فقط ٢.٤‌ هزار‌ میلیارد ریال بوده است.

مالیات چهار‌ ماهه،  بیشتر از پیش‌بینی‌ها

پیش‌بینی دولت برای درآمد از محل مالیات بر درآمد برای کل امسال ١٤٠,٧‌ هزار ‌میلیارد ریال بود که سهم چهار ماهه نخست امسال از این رقم ٤٧.٨‌ هزار‌ میلیارد ریال برآورد می‌شد.
با توجه به عملکرد ٥٠,١‌ هزار‌ میلیارد ریالی دولت می‌توان گفت که دولت فراتر از پیش‌بینی خود از این محل درآمد کسب کرده است.

این در حالی است که در چهار ماهه نخست پارسال دولت ٣٨,١‌ هزار‌میلیارد ریال مالیات از محل مالیات بر درآمد اخذ کرد؛ در حالی‌که رقم مورد نظر دولت در این محدوده زمانی ٤٧.٨‌ هزار‌ میلیارد ریال بود.

دریافت 8.3 هزار‌میلیارد ریال مالیات بر ثروت

همچنین دولت امسال درمجموع پیش‌بینی کرده است که از محل مالیات بر ثروت ٢٥,١‌ هزار‌میلیارد ریال درآمد کسب کند که سهم چهار ماهه نخست امسال از این رقم ٨.٥‌ هزار‌ میلیارد ریال است.

با وجود اين عملکرد چهار ماهه دولت نشان می‌دهد که دولت توانسته ٨,٣‌ هزار‌میلیارد ریال از درآمد مالیاتی خود را از این بخش محقق کند.فصل مالیات بر ثروت شامل مالیات بر ارث و نیز مالیات مرتبط با نقل و انتقال سرقفلی، سهام، املاک، حق تمبر و اوراق بهادار است.

همچنین دولت در مدت یاد شده از محل مالیات اشخاص حقوقی ١٠٧,٨‌هزار‌ میلیارد ریال درآمد مالیاتی داشت؛ در حالی‌که رقم مورد نظر دولت برای این مدت ١١٤‌هزار‌میلیارد ریال و برای کل امسال ٣٣٥.٧‌هزار‌میلیارد ریال است.این بخش شامل مالیات علی‌الحساب اشخاص حقوقی دولتی، معوقه اشخاص حقوقی دولتی، مالیات نهادها و بنیادهای انقلاب اسلامی، مالیات اشخاص حقوقی غیردولتی و مالیات علی‌الحساب شرکت‌های دولتی در حال واگذاری است.
 
افزایش 33.5 میلیارد ریالی مالیات‌های مستقیم در چهار ماه ابتدای سال

در‌مجموع دولت در چهار ماهه نخست امسال در بخش مالیات‌های مستقیم ١٦٦,٢‌ هزار ‌میلیارد ریال درآمد کسب کرد در حالی‌که رقم پیش‌بینی شده برای این مدت ١٧٠.٤‌ هزار‌میلیارد ریال بود.این در حالی است که دولت در چهار ماهه نخست پارسال ١٣٢.٧‌ هزار ‌میلیارد ریال درآمد مستقیم کسب کرده بود.

گفتنی است در بخش مالیات‌های غیرمستقیم تحقق درآمدهای مالیاتی کمتر از پیش‌بینی‌ها بوده است؛ به‌گونه‌ای که در چهار ماهه نخست امسال دولت ١٣٠,٨‌ هزار‌میلیارد ریال درآمد کسب کرده است در حالی‌که رقم پیش‌بینی شده برای این مدت ١٨٢.٤‌هزار‌میلیارد ریال بوده است.دولت امیدوار است تا پایان ‌سال ٥٣٦.٨‌هزار‌میلیارد ریال درآمد مالیاتی از محل مالیات‌های غیرمستقیم داشته باشد که شامل مالیات بر واردات (حقوق ورودی سایر کالاها، مالیات واردات خودرو و حقوق ورودی دستگاه‌های اجرایی) و مالیات بر کالاها و خدمات (مالیات بر فروش فرآورده‌های نفتی، ٢‌درصد مالیات سایر کالاها، مالیات بر ارزش افزوده، عوارض خروج مسافر از مرزهای کشور، مالیات بر فروش سیگار، نقل‌و‌انتقال اتومبیل و شماره‌گذاری خودرو) است. درمجموع در بخش مالیات‌های مستقیم و غیرمستقیم در چهار ماهه نخست امسال دولت ٢٩٧‌هزار‌میلیارد ریال عملکرد مالیاتی داشت در حالی‌که رقم مصوب مورد نظر برای این مدت ٣٥٢.٧‌هزار‌ میلیارد ریال بود.براساس قانون بودجه ١٣٩٥ کل کشور، دولت باید امسال ١٠٣٨.٣‌هزار ‌میلیارد ریال (یک تریلیون و ٣٨‌هزار‌میلیارد و ٣٠٠‌میلیون ریال) درآمد مالیاتی داشته باشد.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها