کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

نوسان روانی بازار مهار شد


کد خبر : ۲۱۴۷چهارشنبه، ۶ آذر ۱۳۹۲ - ۰۸:۱۱:۴۳۲۹۷۹ بازدید

قیمت‌ها در بازار داخلی بخشی از افت روزهای گذشته را جبران کرد. پس از انتشار اخبار توافق ایران و گروه 1+5 بهای ارز و طلا در سرازیری قرار گرفت، به گونه‌ای که دلار و سکه سطوح جدیدی از قیمت ...

قیمت‌ها در بازار داخلی بخشی از افت روزهای گذشته را جبران کرد. پس از انتشار اخبار توافق ایران و گروه 1+5 بهای ارز و طلا در سرازیری قرار گرفت، به گونه‌ای که دلار و سکه سطوح جدیدی از قیمت را تجربه کردند، اما بخشی از افت هفته جاری، روز گذشته جبران شد.

دلار افت روز دوشنبه را جبران کرد و سکه نیز در حدود 25 هزار تومان افزایش قیمت داشت. برخی از فعالان بازار معتقدند: نرخ تعادلی دلار بالاتر از سطوح ثبت شده در روز‌های گذشته بود، به همین دلیل افزایش قیمت دیروز این ارز را باید بازگشت به نقطه تعادل توصیف کرد. به اعتقاد این گروه، ورود دلار به کانال قیمتی 2900 تومان تحت تاثیر اخبار ژنو بود و با کمرنگ شدن اثرات روانی این خبر، بازار به سطح تعادل خود بازگشت. در مقابل این گروه دیدگاهی دیگر نیز وجود دارد که روند بازار در میان مدت را نزولی توصیف می‌کند. به اعتقاد این گروه، با آزاد شدن بخشی از منابع ارزی حاصل از فروش نفت، زمینه برای افت تدریجی نرخ دلار فراهم می‌شود. کارشناسان با اشاره به توافق ایران و غرب آینده بازار ارز را در گرو راهبرد بانک مرکزی عنوان می‌کنند. بر اساس این دیدگاه با تقویت منابع در دسترس بانک مرکزی، اثر عوامل روانی کمرنگ می‌شود و روند ارز براساس واقعیت اقتصادی قابل‌ترسیم است.

بازار ارز و سكه متعادل شد 

گزارش بازار- افت دلار آمریکا در بازار تهران متوقف شد. قیمت فروش هر دلار آمریکا ديروز در بازار داخلی 2950 تومان بود. در ابتداي كار بازار عمده صرافان خرید و فروش دلار را متوقف کرده بودند تا دلار به قیمت تعادلی‌اش باز گردد. در روزهاي گذشته قیمت دلار با کاهش چشمگیرش قدم بزرگی به سوی کانال 2800 برداشت، رقمی که برخی آن را قیمت تعادلی برای دلار می‌دانستند. صرافانی که به این اعتقاد پایبندند کمتر به خرید وفروش دلار دست مي‌زدند و منتظر حصول اطمینان شدند. در مقابل این گروه دسته دیگری قرار داشتند که قیمت‌ها را بازگشت‌پذیر و تحت‌تاثیر اخبار ژنو می‌دانستند. ادامه كار بازار نشان داد افت روزهاي گذشته تا حدودي جبران شد. روز گذشته قیمت سکه بهار آزادی نیز با 14 هزار تومان افزایش به 860 هزار تومان رسید و سکه پس از چند روز تجربه کاهش قیمت تغییر جهت داد. اخبار و تحلیل‌های مربوط به بازار جهانی نیز حکایت از افت بهای اونس دارد. پایگاه اینترنتی 

«بیزینس لاین» گزارش داد، قیمت جهانی طلا پایین‌ترین سطوح خود را تجربه می‌کند. البته برخی خبرها از رشد فزاینده تقاضای این فلز گرانبها در بازار چین خبر می‌دهد. میزان خرید طلا در بورس شانگهای روز گذشته به بالاترین حد خود در 2 هفته اخیر رسیده بود. بر اساس پیش‌بینی شورای جهانی طلا، چین امسال با پشت سر گذاشتن هند به بزرگ‌ترین بازار طلای جهان تبدیل شده و تقاضای طلای این کشور به بیش از 1000 تن خواهد رسيد. البته این افزایش تقاضا منجر به تغییر روند قیمتی نشد. بر اساس گزارش‌ها، به‌رغم افزایش تقاضای طلا در بازار چین کاهش ذخایر طلا در صندوق «اس‌پی‌دی‌آر» فشار زیادی را بر قیمت این فلز گرانبها وارد کرد و مانع از صعودی شدن بهای اونس شد. در واقع عرضه این صندوق تقاضای طلا در چین را خنثی کرده است. میزان ذخایر طلای این صندوق روز گذشته به کمتر از 848 تن رسیده است که پایین‌ترین رقم از فوریه 2009 میلادی به شمار می‌رود. 

تپش قیمت در بازار تهران

هفته جاری همراه با افت قیمت‌ها بوده است، اين روند گرچه دیروز تا حدودی تعدیل شد، اما تفاسیر این روند متفاوت است. برخی کاهش نرخ ارز در بلند مدت را برای اقتصاد ایران مفید می‌دانند، اما برخی کاهش هیجانی نرخ ارز را برای اقتصاد و تجارت کشور دارای پیامد‌های منفی می‌بینند. البته نگاه بازار نیز به آینده متفاوت است. برخی از تداوم کاهش سخن می‌گویند، اما برخی از بازگشت به نقطه اولیه پس از تخلیه هیجان خبر می‌دهند. 

تعدیل تحریم‌ها و بازار

ناظران بازار نیز جهت‌گیری بازار را در گرو عملی شدن توافق‌های اخیر و راهبرد بانک مرکزی می‌دانند. از قرار برخی از منابع بلوکه شده ایران در دیگر کشورها آزاد می‌شود با این حساب منابع در دست بانک مرکزی افزایش خواهد یافت. به همین دلیل طراحی بانک مرکزی در تنظیم بازار ارز بیش از گذشته اهمیت پیدا خواهد کرد. بر اساس شنیده‌ها در حداقل 100 روز گذشته بانک مرکزی دخالت مستقیمی در بازار ارز نداشته است و این انتظارات بوده که جهت بازار را تعیین می‌کرده است، اما اکنون با تعدیل تحریم برخی از اتفاقات واقعی نیز می‌تواند سهم تعیین‌کننده‌ای در بازار داشته باشد. به عنوان مثال آزاد شدن هشت میلیارد دلار از دارایی‌های بلوکه شده ایران کمک بزرگی به واردات پیش از عید نوروزخواهد کرد و از ديد بعضی کارشناسان به گشایشی در اقتصاد ایران تعبیر می‌شود. 

اتفاق‌های دیگر به برداشتن محدودیت‌های ایران برای واردات فلزات گرانبها از جمله طلا مربوط می‌شود. بر اساس اعلام دبیر کل اتاق تهران، ایران خواهد توانست دارایی‌های بلوکه شده خود را از طریق طلا باز پس گیرد از این رو بازار داخلی از مذاکرات ژنو به طور کلی تاثیر مثبتی گرفته است. چنانچه این وعده‌ها عملی شود بازار طلای تهران روزهای خوشی نیز بعد از این همه تنش به خود خواهد دید. پیش فروش سکه بهار آزادی دارایی‌های طلای ایران را تضعیف کرد و نگرانی‌ها و اظهار نظرهای متنوعی را موجب شد. آزاد شدن دارای‌های بلوکه شده ایران در همین سطح از نظر کارشناسان می‌تواند به گشایشی برای اقتصاد ایران بدل شود. برخی اخبار نیز از آزاد شدن منابع حاصل از فروش نفت ایران در هند خبر می‌دهد. این خبر به اضافه ثابت ماندن فروش نفت ایران می‌تواند، به دولت امکان دهد برای مصارف ارزی برنامه‌ریزی میان‌مدت داشته باشد. 

پایگاه اینترنتی «شارپس پیکسلی» گزارش داد: مهم‌ترین عامل تاثیرگذار بر قیمت جهانی طلا در شرایط کنونی نگرانی نسبت به متوقف‌شدن سیاست‌های محرک پولی از سوی فدرال رزرو آمریکا است. بر اساس این گزارش نگرانی‌ها نسبت به متوقف شدن محرک پولی 85 میلیارد دلاری فدرال رزرو فشار زیادی را بر قیمت جهانی طلا وارد کرده است. تحلیل تکنیکال شارپس پیکسلی نشان می‌دهد که ناکامی طلا در رسیدن به سطح قیمتی 1251 دلاری موجب می‌شود، تا قیمت این فلز گرانبها طی هفته جاری نیز کاهش یابد. احتمال متوقف شدن سیاست‌های محرک پولی فدرال رزرو نیز تاثیر زیادی بر افزایش فروش طلا در بازارهای جهانی داشته است. اگر قیمت طلا نتواند سطح حمایتی 1220 دلاری را حفظ کند به زودی قیمت طلا به کمتر از 1100 دلار در هر اونس کاهش خواهد یافت. قیمت جهانی طلا پس از رشد متوالی در 12 سال گذشته از ابتدای امسال تاکنون بیش از 26 درصد کاهش یافته است. 

 



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها