کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

خروج سرمايه از ايران در كمتر از 10 سال 125 برابر شد


کد خبر : ۱۱۶۲۹پنجشنبه، ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۶:۰۱۲۱۲۶ بازدید

فرشاد مومني، اقتصاددان گفت: اگر شرايط جامعه را واقع‌بينانه توصيف نكنيم و آن را عالمانه تحليل نكنيم، دوباره گرفتار همان فاجعه‌های اقتصادی دولت‌های نهم ...

فرشاد مومني، اقتصاددان گفت: اگر شرايط جامعه را واقع‌بينانه توصيف نكنيم و آن را عالمانه تحليل نكنيم، دوباره گرفتار همان فاجعه‌های اقتصادی دولت‌های نهم و دهم خواهيم شد.

فرشاد مومني، استاد گروه اقتصاد دانشگاه علامه طباطبايي در همايش اقتصاد مقاومتي كه 15 ارديبهشت ماه در دانشگاه رازي كرمانشاه برگزار شد، گفت: اقتصاد مقاومتي چهارمين مفهومي است كه طي 50 سال گذشته كمك كرده كه مساله توسعه از يك مقوله خاص براي گروهي از كشورها تبديل به يك مساله جهاني شود.  وي با تاكيد بر اينكه اقتصاد مقاومتي داراي پيچيدگي‌هاي خاصي است، افزود: بايد به اندازه پيچيدگي‌هايي كه اين اقتصاد دارد، براي آن زحمت بكشيم.

اين استاد دانشگاه علامه طباطبايي در ادامه يادآور شد: از سال 84 به بعد شاهد بي‌سابقه‌ترين جهش‌ها در بخش درآمدهاي ارزي ايران در طول تاريخ اين كشور بوديم و اين شوكي بود كه به اقتصاد ايران وارد شد كه ما بايد از آن استفاده مي‌كرديم، اما نه تنها هيچ بهره‌اي از آن نبرديم، بلكه شرايط اقتصادي كشور بسيار بدتر هم شد.  وي ادامه داد: شوك بزرگ ديگري كه به اقتصاد كشور وارد شد مساله تحريم‌ها بود. رييس‌جمهور وقت تحريم‌ها را بزرگترين موهبت براي كشور مي‌دانست و حتي براي آن جشن هم گرفت، اما بعد از شش ماه كه آثارش ظاهر شد، شاهد انشقاق در طيف متحدان دولت قبل بوديم.

اين اقتصاددان با اشاره به نتايج يك پژوهش گفت: در ماه‌هاي مياني سال 84 خالص حساب سرمايه در ايران منفي 200 ميليون دلار بود، اما خالص حساب سرمايه در سال 89 به منفي 25 ميليارد دلار رسيد. يعني در يك دوره كمتر از 10 ساله خروج سرمايه از ايران 125 برابر شد.  مومني در ادامه گفت: نبايد در موضوع جذب سرمايه‌گذار خارجي دچار روياپردازي شويم، چراكه سرمايه‌گذاران خارجي عقب ماندگان ذهني نيستند.
 

مداراي نجيبانه مردم ايران با فقر

وي با اشاره به نتايج يك پژوهش ديگر گفت: بر اساس نتايج تحقيقي در مركز آمار ايران در سال‌هاي 85 تا 91 كسري بودجه خانوارهاي ايراني ٥/٤ برابر شده است. براساس نتايج يك پژوهش مصرف سرانه گوشت قرمز در بين خانوارهاي ايراني در سال 83 معادل 60 كيلو بوده كه در سال 91 به 41 كيلوگرم كاهش يافته است. همچنين مصرف شير از 211 ليتر در سال 1383 به 134 ليتر در سال 91 رسيده است. مصرف برنج نيز از 180 كيلو در سال 83 به 131 كيلو در سال 91 رسيده و مصرف سرانه نان نيز از 506 كيلو در سال 83 به 347 كيلو در سال 91 رسيده است. اين استاد دانشگاه علامه طباطبايي تاكيد كرد: اين شرايط در حالي است كه ميانه سني جمعيت ايران هنوز كمتر از 25 سال است. يعني 50 درصد مردم ايران در سنين رشد هستند كه اين كاهش مصرف خانوار آنها، علايم نگران‌كننده‌اي در آينده به كشور تحميل خواهد كرد.

مومني گفت: اين همان دوره‌اي است كه قرار بود نفت سر سفره‌ها بيايد. من از اين شرايط به عنوان مداراي نجيبانه مردم ايران با فقر ياد مي‌كنم.  وي در ادامه يادآور شد: در دوره سال‌هاي 86 تا 93 بالغ بر هزار ميليارد دلار از طريق درآمدهاي نفتي به اقتصاد ايران اضافه شده است، اما آمارها نشان مي‌دهد كه دراين دوره حتي يك نفر هم شاغل به كشور اضافه نشده است.  وي افزود: 97 درصد پيش‌بيني‌هاي منتقدان اقتصادي دولت قبل درست از آب درآمد كه اين نشان مي‌دهد دانش اقتصادي كافي در كشور وجود دارد و فقط كافي است آنها را به كار‌گيريم.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها