کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

نقد شونده ترین سهام بورسی اعلام شدند


کد خبر : ۷۴۷۲شنبه، ۲۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۲:۴۴۳۰۲۷ بازدید

سهام شناور آزاد شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار در روز سی و یکم شهریور ماه 93 اعلام شد که براساس آن قندشیرین خراسان با 66.07 درصد سهام شناور آزاد در آخرین روز شهریور ماه 93، به عنوان ...

سهام شناور آزاد شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار در روز سی و یکم شهریور ماه 93 اعلام شد که براساس آن قندشیرین خراسان با 66.07 درصد سهام شناور آزاد در آخرین روز شهریور ماه 93، به عنوان نقد شونده ترین سهام در میان شرکت های بورسی انتخاب شد.

 اداره نظارت بر ناشران بورسی سازمان بورس و اوراق بهادار، در راستای ابلاغیه ضوابط نحوه محاسبه سهام شناور آزاد ناشران پذیرفته شده در بورس ها و بازار خارج بورس مصوب شورای عالی بورس و اوراق بهادار مورخ 11 مرداد 89، درصد سهام شناور آزاد شرکت ها در 31 شهریور 93 را اعلام کرد.

در این جدول 15 شرکت دارای درصد سهام شناور آزاد بالای 50 درصد، 14 شرکت دارای درصد سهام شناور بین 40 تا 50 درصد، 49 شرکت سهام شناور بین 30 تا 40 درصد و 60 شرکت سهام شناور بین 20 تا 30 درصد دارند.

این در حالی است که سهام شناور 74 شرکت بین 10 تا 20 درصد قرار دارد.

براین اساس، قندشیرین خراسان با 66.07 درصد سهام شناور آزاد در آخرین روز شهریور ماه 93، به عنوان نقد شونده ترین سهام در میان شرکت های بورسی انتخاب شد. سهام شناور با احتساب ضریب شناوری این شرکت نیز 66 درصد است. 

سرمایه گذاری صنعت بیمه که در دوره قبل رتبه نخست را به خود اختصاص داده بود، در این دوره با 65.71 درصد سهام شناور و 66 درصد سهام شناور با احتساب ضریب شناوری در رتبه دوم قرار دارد.

رتبه سوم جدول نقدشونده ترین سهام شرکت های بورسی به سرمایه گذاری توسعه آذربایجان اختصاص دارد. سهام شناور این شرکت در پایان شهریور ماه 65.69 درصد و سهام شناور با احتساب ضریب شناوری 66 درصد بود.

عمران و توسعه فارس هم با 61.81 درصد سهام شناور آزاد و 62درصد سهام شناور با احتساب ضریب شناوری در رده چهارم قرار دارد. قند ثابت خراسان با 60.36 درصد سهام شناور آزاد در رده پنجم و فرآورده های نسوز آذر با 59.08 درصد سهام شناور در رتبه ششم قرار دارد.

رتبه های هفتم و هشتم جدول نقد شونده ها هم به ترتیب به شرکت های صنایع سرماآفرین و سرمایه گذاری نیرو ایران اختصاص دارد. درصد سهام شناور این دو شرکت به ترتیب 58.52 و 55.18 درصد است.

بانک پاسارگاد هم در این جدول در ردیف نهم قرار گرفته است. این شرکت با 54.38 درصد سهام شناور آزاد در بورس اوراق بهادار حضور دارد.

جایگاه دهم نیز با 53.68 درصد سهام شناور آزاد به ایرکا پارت صنعت اختصاص دارد.

در مقابل درصد سهام شناور با احتساب ضریب شناوری 9 شرکت صفر درصد است. سیمان ایلام، گلوکزان، آلومراد، فولاد کاویان، معدنی دماوند، مجتمع فولاد خراسان، نساجی بروجرد، سیمان فارس و پتروشیمی اصفهان این 9 شرکت را تشکیل می دهند.

یادآور می شود سهام شناور اعلام شده با احتساب ضریب شناوری (عبارت است از حاصل تقسیم تعداد روزهایی از دوره مالی ناشر که طی آن معاملات سهم در بازار عادی بیش از 0001/0 تعداد سهام ناشر است بر نصف روزهای معاملاتی آن دوره و حداکثر معادل یک است) محاسبه شده است. شروع دوره مالی برای تمام شرکت ها، به جزء عرضه شده طی دوره که متناسب با روز عرضه تا آخر دوره محاسبه شده است- از تاریخ اول تیرماه 92 تا 31 خرداد 93 در نظر گرفته شده است.

به علاوه، شرکت هایی که بخشی از سهام آنها در اختیار شرکت های سرمایه گذاری استانی است، در صورتی که مجموع درصد سهام شرکت های مذکور بالای 5 درصد شده باشد به عنوان سهام مدیریتی محاسبه شده است.

در عین حال، نحوه محاسبه سهامداران مدیریتی و غیرمدیریتی در سهام شناور به این صورت بوده که اگر هر سهامداری یکی از شرایط زیر را داشته باشد؛ سهامدار مدیریتی است. نخست اینکه اشخاص حقیقی که به واسطه سهامداری خود، اقوام نسبی از طبقه اول و دوم و یا اشخاص حقوقی تحت کنترل خود، مجموعاً مساوی یا بیشتر از 5 درصد سهام ناشر را داشته باشد. همچنین اشخاص حقوقی که به واسطه سهامداری خود، اشخاص حقوقی تحت کنترل یا اشخاص حقوقی با کنترل کننده مشترک مجموعا مساوی یا بیشتر از 5 درصد سهام ناشر را داشته باشند. 


شاخص بورس در 26 مهرماه 93 :

شاخص بورس پس از 43 روز درجا زدن در ارتفاع 71 هزار واحد، سرانجام به ارتفاع 72 هزار واحد صعود کرد.شاخص بورس که از 15 شهریور امسال به ارتفاع 71 هزار واحد سقوط کرده بود، سرانجام پس از 43 روز حضور در این ارتفاع، در پایان معاملات امروز بازار سرمایه با 38 واحد افزایش به ارتفاع 72 واحد صعود کرد تا شاید نویدبخش بازگشت روزهای پررونق به بورس باشد.


همچنین امروز تعداد 368 میلیون سهم و حق تقدم به ارزش 121 میلیارد تومان در 48 هزار نوبت معاملاتی دادوستد شد و نمادهای معاملاتی تاپیکو، پارسان و وپاسار بیشترین اثر منفی و نمادهای رمپنا، حکشتی و خودرو بیشترین اثر مثبت را بر روند حرکتی نماگر بازار سهام از خود بجای گذاشتند.
این گزارش می افزاید: صعود شاخص بورس به ارتفاع 72 هزار واحد در حالی پس از 43 روز درجا زدن در ارتفاع 71 هزار واحد اتفاق افتاده است که به باور کارشناسان نیمه دوم امسال در مقایسه با نیمه اول، شرایط بهتری در انتظار بازار سرمایه است؛ چرا که در نیمه نخست شرایط سیاسی و اقتصادی کشور از ابهامات بیشتری برخوردار بود و در نیمه دوم سالجاری شاهد کاهش نرخ تورم و حرکت آرام اما رو به رشد اقتصاد و خروج از رکود خواهیم بود.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها