کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

سه راهی که تورم باعث فلاکت و فقر شما می‌شود!


کد خبر : ۶۲۵شنبه، ۱۶ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۵:۴۴۲۲۵۹ بازدید

تورم را به عنوان دزدی دولت از افراد به حساب می آورند. در جایی که فرد احساس میکند با درآمد یا پس انداز خود سود کرده است، واقعیت آن است که تورم منجر به آن شده که فرد زیانی را متحمل شود که خود از آن کاملا بی خبر است.

تورم را به عنوان دزدی دولت از افراد به حساب می آورند. در جایی که فرد احساس میکند با درآمد یا پس انداز خود سود کرده است، واقعیت آن است که تورم منجر به آن شده که فرد زیانی را متحمل شود که خود از آن کاملا بی خبر است.

به گزارش تابناک، اخیرا بانک مرکزی کشور نرخ تورم را برای مرداد ماه اعلام کرد که بر این اساس نرخ تورم کشور با 2.1 درصد افزایش نسبت به ماه گذشته به رقم 39 درصد در دوازده ماهه منتهی به مرداد ماه رسیده است.

این در حالی است که پیش از این برخی کارشناسان اعلام کرده بودند که نرخ تورم در ماههای آتی کاهشی خواهد بود. همچنین در حالی نرخ تورم کشور در حال افزایش است که خالص دارایی ها و درآمدهای افراد در قشر ضعیف و متوسط جامعه روز به روز در اثر این تورم کاهش یافته و منجر به فقر بیشتر این قشر میشود.

اما شاید دیدن نرخ تورم تنها به عنوان یک عدد و رقم محض دقیقا نشان ندهد که چگونه این پدید منجر به بروز فقر و فلاکت در افراد، به خصوص قشر با دریافتی ثابت میشود. نگاهی به تنها جنبه هایی ساده از تورم نشان میدهد که این پدیده چگونه دارایی افراد را در جلوی چشمانشان از بین میبرد.

تورم به معنای مالیات دو برابری و دزدی است

تورم معمولا با نام مستعار «مالیات دزدی» شناخته میشود. زیرا منجر به آن میشود که پس اندازها و یا مستمری افراد توسط دولت به یغما برود، بدون آنکه حتی متوجه آن باشند!

فرض کنید تورم واقعی 6 درصد باشد در حالی که دولت آن را 2 درصد اعلام میکند. همچنین فرض کنید که بابت هر یک 100 هزار تومان 4 درصد سود به افراد تعلق گیرد و در برابر 25 درصد مالیات اخذ شود.

در این شرایط، خالص درآمد فرد از پس انداز 100 هزار تومان 4 هزار تومان خواهد بود که بعد از کسر مالیات برابر با 3 هزار تومان میشود. اما با توجه به نرخ تورم رسمی اعلامی، فرد تنها 100 تومان بدست آورده و اگر نرخ تورم واقعی مد نظر قرار گیرد، فرد 3 هزار تومان از بابت پس انداز کردن پول خود متضرر شده است!

به عبارت دیگر پس انداز و درآمد افراد در شرایط تورمی در ظاهر همراه با سود است، اما دولت از طریق مالیات بخشی از این سور ار به شکل رسمی به خود اختصاص میدهد، و از سوی دیگر با تورم، دولت به شکلی غیر رسمی افراد را به خود بدهکار هم میکند! در این شرایط میتوان گفت تورم یک دزدی سه برابری از افراد است.

تورم: چرخه تنبیه تولید و تشویق دلالی

تصور کنید شما یک کیسه گونی گندم را به قیمت هزار تومان خریداری کرده اید، و پس از شش ماه به دلیل تورم بهای این یک کیسه گونی گندم به 100 هزار تومان رسیده است. همچنین همسایه شما که یک کشاورز است یک کیسه گندم را با قیمت تمام شده 500 تومان تولید کرده است.

شش ماه بعد هر دوی شما برای فروش یک کیسه گندم به بازار میروید و دریافتی هر دو از بابت فروش یک کیسه گندم، 100 هزار تومان است. سود شما 99 هزار تومان و سود کشاورز 99 هزار و 500 تومان است.

در ظاهر به دلیل تورم، سود ناشی از احتکاری که توسط شما صورت گرفته و کار تولیدی که کشاورز برای تولید یک کیسه گندم صورت داده است، چندان تفاوتی ندارد و حتی کشاورز در این شش ماه 500 تومان بیشتر از شما سود کرده است.

اما نکته اساسی در این جا است که کشاورز به دلیل کار تولیدی خود در این شش ماه و به دلیل آنچه پیش از این در خصوص دزدی دو برابری تورم گفته شد، متحمل زیان شده است در حالی که شما بدون هیچ کاری برای تولید گندم و تنها با احتکار آن سودی سرشار بدست آورده اید.

به همین دلیل در جایی که تورم به شدت افزایش پیدا میکند، فعالیت تولیدی به نفع دلالی تعطیل میشود و همین امر خود منجر به افزایش مجدد تورم نیز میشود، زیرا با کاهش تولید، تعادل در عرضه و تقاضا به هم خورده و منجر به افزایش مجدد قیمتها شده که از این مسیر احتکار و دلالی مجددا تشویق و تقویت میشود.

همچنین این نکته را باید به خاطر داشت که بالا بودن نرخ تورم در یک کشور به همراه عدم تناسب نرخ سود بانکی،منجر به آن میشود که بانکها و سرمایه گذارانی که دسترسی به تسهیلات ارزان را دارند، دست به فعالیت های سفته بازی برای افزایش سود خود کنند.

این امر منجر به آن میشود که سرمایه گذاری در فعالیت های تولیدی به دلیل تورم در آینده نزدیک منجر به سد دهی بالا برای بانکها و سفته بازان شه بدون آنکه از منابع داخلی خود استفاده چندانی کرده باشند. این در حالی است که اگر تورم نزدیک به صفر باشد، به دلیل آنکه بهای تولیدات در آینده نزدیک چندان افزایشی نخواهد داشت، سرمایه ها مستقیما به جای سفته بازی وارد اصل فعالیت تولیدی شده و چرخ کارخانجات و واحدهای تولیدی را به گردش در می آورند.

درحال حاضر تورم کشور در مرز 40 درصد قرار دارد و علیرغم آنکه بارها وعده کنترل تورم را از دولت قبل و مسئولان دولت فعلی شنیده ایم، همچنان نرخ تورم کشور در حال افزایش است. بدون شک با نگاهی به وضعیت امروز اقتصاد کشور میتوان به خوبی نمونه هایی را که در اثرات تورم ذکر شد در رفتار و وضعیت اقتصادی جامعه مشاهده کرد.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها