کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

شگرد جدید خودروسازان برای افزایش قیمت خودرو جواب داد


کد خبر : ۲۵۴۰۷سه شنبه، ۲۹ تیر ۱۳۹۵ - ۰۰:۲۴:۵۵۱۰۸۸۷ بازدید

سایپا برای آنکه بر فروش محصولات خود بیفزاید قیمت برخی از محصولاتش را بین 2 تا 4 میلیون تومان افزایش داد و این امر فاصله ...

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با بیان اینکه قرارداد با سیتروئن بزودی امضا می‌شود، تأکید کرد: این قرارداد همسو با سیاست‌های دولت و اقتصاد مقاومتی و با دقت کامل نهایی می‌شود. مهدی جمالی درباره دیدار عصر روز یکشنبه با اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به اینکه، این قرارداد در نوع خود برای نخستین بار در صنعت خودروسازی کشور درحال عملیاتی شدن است،

تأمین سرمایه‌گذاری آن از طریق خرید سهام سایپا کاشان، حداکثر سرمایه‌گذاری در قوای محرکه، مشارکت در تحقیق و توسعه و گسترش قطعه‌سازی همراه با صادرات 30 درصدی محصولات مشترک و تولید آخرین مدل از محصولات شرکت سیتروئن صورت می‌پذیرد. بر همین اساس به نظر می‌رسد تا نهایی شدن قرارداد فاصله چندانی وجود ندارد. مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با بیان اینکه قرارداد با شرکت نیسان(ژاپن) نیز جاری است و باید اجرایی شود، اظهار کرد: در حال مذاکره با این شرکت برای از سرگیری دوباره همکاری‌ها هستیم.

بازار خودرو این روزها اسیر تصمیم‌گیری خودروسازان داخلی و چینی شده است.در حالی که برخی از مردم سراغ خودروهای چینی رفته بودند تا تنوعی در سبد محصولات خود داشته باشند این روزها با رفتاری غیر از آنچه که این چند سال دیده بودند مواجه شدند.شرکت‌هایی که مونتاژ‌کننده خودروهای چینی هستند بشدت عرضه محصولات خود را در بازار کم کردند.فعالان بازار دلیل این اقدام را کاهش تقاضا دانستند و گفتند کارخانجات می‌گویند کاهش تولید صورت گرفته است اما واقعیت امر هماهنگ کردن عرضه و تقاضا است.وقتی میزان عرضه محصولات آنها در بازار افزایش پیدا کند و خریداری نباشد قیمت‌ها روند نزولی به خود می‌گیرد.

لذا برای اینکه این کاهش قیمت گریبانگیر خودروهای چینی نشود عرضه آن کاهش یافت و اکنون نتیجه دلخواه یعنی هماهنگ شدن عرضه و تقاضا در حال رخ دادن است.خودروسازان داخلی هم از این قاعده پیروی کردند و این روزها برای کاهش عرضه محصولات خود اقدام‌هایی انجام دادند. گزارش وزارت صنعت گویای آن است که طی 3 ماهه اول امسال 265 هزار و 105 دستگاه انواع خودرو در کشور تولید شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل نیم درصد رشد داشته است.با توجه به چنین رشدی کاهش عرضه خودرو در بازار معنا و مفهومی ندارد.اما این بخش برای اینکه قیمت‌ها از مسیر کاهشی فاصله بگیرد تصمیم گرفت عرضه خودروهای پر مشتری خود را کم کند و آنچه که این روزها بازار می‌گوید، قیمت‌ها تحت تأثیر این تصمیم تا حدودی افزایش یافته است و حتی کمتر خودرویی را می‌توان یافت که قیمت آن در بازار کمتر از  قیمت کارخانه باشد.این در حالی است که پیش از این قیمت خودروهای داخلی در بازار ارزانتر از کارخانه بود.

عرضه به عمد کاهش یافت

محمود رنجبرفر، کارشناس بازار خودرو درباره وضعیت این روزهای بازار خودرو به خبرنگار ما گفت: قیمت خودروهای خارجی طی چند هفته اخیر بین 5 تا 10 درصد افزایش داشته است و در این میان خودروهای داخلی هم نوسان جزئی داشته است. البته بازار شرایط  پایدار و خوبی داشت اما خودروسازان با کاهش عرضه شرایطی را فراهم کردند که قیمت خودرو در بازار افزایش پیدا کند.وی درباره خودروهای چینی و چرایی کاهش عرضه آن در بازار گفت: مجموعه‌هایی که عرضه‌کننده خودروهای چینی هستند به دلیل عرضه زیاد محصولات خود در یک مقطع خاص و نبود تقاضا تصمیم گرفتند رویه خود را تغییر دهند.لذا نگرانی آنها بابت اینکه بازار اشباع نشود و همچنان تقاضا برای خرید وجود داشته باشد باعث شد که میزان عرضه خودروهای چینی به غیر از‌ام وی‌ام در بازار طی یک ماه اخیر کاهش شدید پیدا کند.رنجبرفر ادامه داد: اکنون خودروسازان چینی بازار را حفظ کردند و توانستند تقاضا را در حدی که خواستند نگه دارند.خودروسازان داخلی هم طی چند وقت اخیر چنین رویه‌ای را در پیش گرفتند و عرضه و تقاضا را می‌خواهند کنترل کنند تا مبادا قیمت‌ها در بازار کاهش پیدا کند.در حالی که تولید خودرو در ماه جاری نسبت به ماه‌های گذشته بهبود یافته اما عرضه آن در بازار همچنان کم است.

کاهش عرضه رانا 8 ماهه شد

این کارشناس بازار خودرو خاطرنشان کرد: سایپا برای آنکه بر فروش محصولات خود بیفزاید قیمت برخی از محصولاتش را بین 2 تا 4 میلیون تومان افزایش داد و این امر فاصله قیمتی بین بازار و کارخانه را از بین برد.به عنوان مثال خودرو سراتو که در بازار به 89 میلیون تومان رسیده بود اکنون با کاهش تولید و افزایش قیمت‌ها به 92 میلیون تومان رسید.عرضه خودرو رانا نیز طی 8 ماهه اخیر کاهش چشمگیری داشته است.وی اظهار داشت: کنترل عرضه و تقاضا توسط خودروسازان نباید به گونه‌ای باشد که قیمت‌ها سیر افزایشی در بازار بگیرد.به هرترتیب این بخش مانند سایر حوزه‌ها با رکود مواجه است. لذا برای آنکه مردم برای خرید خودرو اقدام کنند در این شرایط به اقدام‌های حمایتی و تشویقی نیاز است.وقتی قیمت‌ها ثبات نداشته باشد مردم انگیزه‌ای برای خرید پیدا نمی‌کنند.دیگر مانند گذشته نمی‌توان با رشد قیمت‌ها مردم را به سمت بازار برد.

کاهش بدهی خودروسازان

اما خبرهای خوبی هم در حوزه خودرو رخ داده است و آن کاهش بدهی‌های خودروسازان است.با کاهش بدهی‌ها، خودروسازان امکان افزایش تولید خودرو و تنوع را خواهند داشت و این امر تأثیر مثبتی بر بازار خودرو می‌گذارد.روز گذشته عبدالله رضیان، عضو کمیسیون صنایع مجلس گفت: خودروسازان در جلسه‌ای که در کمیسیون صنایع مجلس داشتند گفتند بدهی‌شان از 4 هزار میلیارد به 1200 میلیارد تومان کاهش یافته است.همچنین در این جلسه مقرر شد گزارش جامع در مورد وضعیت صنعت خودرو و قراردادهای در حال انعقاد به کمیسیون ارائه شود.نظر کمیسیون این بود که قراردادها تنها با یک کشور خاص منعقد نشود بلکه با کشورهای مختلف منعقد شود تا در شرایط سیاسی خاص دچار مشکل نشویم.

همانطور که در تصویر زیر مشخص است شرکت سایپا چند روزی میشود شرایط فروش فوری خودرو پراید را برداشته و همین دلیلی بر افزایش قیمت این محصول در بازار شده است .

فروش فوری پراید



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها