کانال تلگرام ایران جیب

آخرین اخبار

فروشگاه اینترنتی مدیسه
تور لحظه آخری,تور کیش,تور دبی,تور آنتالیا,تور ترکیه,تور استانبول
صرافی آرز
دهکده ساحلی الیت
بیمیتو

شیر فله‌ای بخریم یا نه ؟

کدخبر:۱۷۳۲۷جمعه، ۲۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۸:۴۷۳۷۷۰ بازدید

بدون شک عادت را باید سرمنشأ انتخاب و خرید کالای سنتی و صنعتی قلمداد کرد. موضوعی که سبب شده تا این روزها تقابل بین مصرف شیرسنتی ...

بدون شک عادت را باید سرمنشأ انتخاب و خرید کالای سنتی و صنعتی قلمداد کرد. موضوعی که سبب شده تا این روزها تقابل بین مصرف شیرسنتی و صنعتی بالا بگیرد و طرفداران این دو با اتکا به دلایل خود هریک بر حسن مصرف کالای خود اصرار بورزند.

دراین بین انتشار اخباری مانند وجود «وایتکس» یا «پالم» در شیرهای صنعتی یا بروز بیماری «تب مالت» ناشی از مصرف شیر و محصولات سنتی موجب شده تا مصرف‌کنندگان محصولات لبنی با نوعی سردرگمی مواجه شوند و تکلیف خود را در خرید و اعتماد به محصولات لبنی به طور روشن ندانند. این درحالی است که آمارهای انستیتو تغذیه ازکاهش مصرف لبنیات درسبد خرید خانوارهای ایرانی حکایت می‌کند.


 تب مالت معلول مصرف شیرهای سنتی

هشدار نسبت به افزایش بیماری تب مالت که به بیماری هزار چهره نیز مشهور است، از جمله مواردی است که به‌طور کلی از سوی مسئولان درباره مصرف محصولات لبنی سنتی و فله‌ای شنیده می‌شود، بیماری که داریوش جهان‌پیما، مدیرکل دفتر بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی درباره آن می‌گوید: وضعیت بیماری تب‌مالت و ابتلای آن در کشور به گونه‌ای است که در سال‌های ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۱ روند کاهشی چشمگیری داشته و از حدود ۹۰ هزار مورد ابتلا به 11 هزار مورد در میان جمعیت انسانی رسیده است. اما از سال ۱۳۹۱ تاکنون دوباره روند افزایشی ابتلا به این بیماری آغاز شده است. وی یکی از عوامل ابتلا به این بیماری را ارتباط مستقیم انسان (دامدار، دامپزشک و... ) با دام و شیرآلوده به بیماری عنوان می‌کند و می‌گوید: وزارت بهداشت بارها توصیه کرده که مردم از مصرف لبنیات پرچرب و غیرپاستوریزه خودداری کنند. او همچنین در پاسخ به اینکه چرا سازمان دامپزشکی دستورالعمل عرضه شیر فله‌ای را صادر کرده است؟ توضیح می‌دهد: اگر سازمان دامپزشکی این دستورالعمل را صادر کرده، هدف آن بوده که براساس آیین‌نامه‌ای مشخص و با نظارت کامل ناظران خود، شیر فله‌ای را آن هم با سخت‌ترین ضوابط بهداشتی و به صورت بسته‌بندی شده از مبدأ دامداری‌های عاری از بیماری عرضه کند؛ نه اینکه هر کس با هر شرایط و امکاناتی برای خود مغازه‌ای در گوشه‌ای از شهر راه بیندازد و مجوز عرضه فله‌ای شیر دریافت کند.


 پایش مستمر راهی برای جلوگیری از تب مالت

اما رییس اتحادیه فروشندگان لبنیات تهران با نظر مدیرکل دفتر بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی چندان موافق نیست. این فعال بازار لبنی معتقد است در واحدهای لبنی سنتی موارد بهداشتی و... به خوبی رعایت می‌شود. علی رجبی، در گفت‌وگو با صمت می‌گوید: چنین مواردی صحت ندارد زیرا در واحدهای لبنی سنتی موارد بهداشتی و... به خوبی رعایت می‌شود و اعضا حاضر نیستند در قبال به‌دست آوردن سود بیشتر جان و سلامت شهروندان را به مخاطره بیندازند. رییس اتحادیه فروشندگان لبنیات تهران اضافه می‌کند: بر اساس توافقات به دست آمده بین اتحادیه فروشندگان محصولات لبنی و وزارت بهداشت از ابتدای مهر سال جاری طرح نظارت بر وضعیت بهداشتی واحدهای تولید و فروش لبنیات سنتی زیرنظر مراکز بهداشتی شهر تهران اجرایی شده که براساس آن، واحدها مورد بازرسی‌های تخصصی بهداشتی قرار گرفته و محصولات از نظر بهداشتی و بار میکروبی ارزیابی می‌شوند. وی، بررسی سطح پیشخوان مغازه‌ها، بهداشت داخل سردخانه و گرمخانه و دمای این محیط‌ها، بهداشت فردی افراد شاغل در واحدها نظیر بررسی و آزمایش انگشت افراد از نظر میزان آلاینده‌ها را از دیگر مواردی برشمرد که در قالب همکاری بین فروشندگان لبنیات و بازرسان وزارت بهداشت اعمال می‌شود. رجبی اضافه می‌کند: در طرح مشترک همکاری بین فروشندگان لبنیات و بازرسان وزارت بهداشت در مدت ۳روز جواب آزمایش‌ها برای واحدها ابلاغ می‌شود و اگر واحدی موفق به دریافت نتیجه مطلوب نشود، بدون هیچ‌گونه اغماضی پلمب می‌شود. وی تاکید می‌کند: سلامت مردم شوخی‌بردار نیست، بنابراین فعالان این صنف با خودکنترلی و خوداظهاری راه را به روی هرگونه تخلف می‌بندند. رییس اتحادیه فروشندگان لبنیات تهران یادآور می‌شود: براساس این طرح، شاغلان در واحدهای تولید و عرضه مواد لبنی سنتی باید روزانه فرم‌هایی را پر کنند که براین اساس احتمال هیچ‌گونه دور زدن قانون و تخلف وجود ندارد.

وی ادامه می‌دهد: مطابق برنامه‌ریزی‌های انجام شده ماهانه ۲ بار همه واحدها مورد بازرسی‌های دقیق قرار می‌گیرند و از محصولات به‌صورت تصادفی نمونه‌برداری خواهد شد. رییس اتحادیه فروشندگان لبنیات تهران در ادامه با اشاره به فرافکنی گروهی که با هشدارهای نادرست خود سعی در توقف فعالیت شاغلان مواد لبنی سنتی دارند می‌گوید: این گروه بیش از آنکه نگران سلامت مردم باشند دغدغه مسائل اقتصادی خود را دارند درحالی که وجدان و تعهد کاری و توجه ۱۰۰درصدی به سلامت مردم از دغدغه‌های اصلی فعالان عرصه لبنیات سنتی به شمار می‌رود و جالب اینکه خانواده‌های آنها نیز از محصولات سنتی استفاده می‌کنند. وی در بخش دیگری از گفته‌هایش به کیفیت مواد لبنی سنتی اشاره و تاکید می‌کند: مصرف‌کنندگان می‌توانند مرجع خوبی برای سنجش و ارزیابی کیفیت مواد لبنی سنتی باشند و میزان فروش واحدها نشان‌دهنده این موضوع است. وی ادامه می‌دهد: مواد لبنی سنتی دارای طعم طبیعی بوده و قیمت بسیاری از این محصولات در مقایسه با مشابه صنعتی پایین‌تر است که از آن جمله می‌توان به قیمت انواع ماست، پنیر، کره، دوغ و شیر اشاره کرد. 

وی عنوان می‌کند: در برخی از محصولات مانند خامه، قیمت محصولات سنتی بالاتر از صنعتی بوده که آن هم به دلیل کیفیت محصول است. باور برخی مصرف‌کنندگان مبنی بر اینکه استفاده از لبنیات صنعتی این روزها صرفه اقتصادی ندارد، موضوع دیگری است که رییس اتحادیه فروشندگان لبنیات تهران به آن اشاره می‌کند و می‌گوید: موضوع سلامت شیرهای صنعتی و افزودن مواد غیرمجاز و نگهدارنده‌ها نیزعامل دیگری است که موجب شده تا خریداران محصولات سنتی را بر لبنیات صنعتی ترجیح دهند. رجبی اضافه می‌کند: در چند سال گذشته قیمت لبنیات هرازگاهی افزایش داشته و موجب شده تا خانواده‌هایی که از نظر اقتصادی ضعیف هستند، هر روز بیش از پیش این ماده مهم غذایی و حافظ سلامت را از سبد خانوار حذف کنند. وی درباره برخی سوالات شهروندان درباره علت کپک زدن محصولات صنعتی در مقایسه با ترش شدن لبنیات سنتی توضیح می‌دهد: در محصولات صنعتی از مواد نگهدارنده استفاده می‌شود و این مواد در نهایت منجر به کپک زدن محصول پس از تاریخ انقضا می‌شوند درحالی که برای نمونه اگر ماست با مواد طبیعی تهیه شده باشد، پس از ۵، ۶ روز ترش می‌شود و کپک زدن برای مواد سنتی معنایی ندارد. به گفته رجبی هنگامی که ماست‌های سنتی ترش می‌شوند واحدهای تولیدی آن را تبدیل به دوغ می‌کنند که ماندگاری بیشتری نیز دارد.

رییس اتحادیه فروشندگان لبنیات تهران اضافه می‌کند: اگر شیر و فرآورده‌های آن را به عنوان کالای استراتژیک در جامعه به شمار آوریم باید فضا را برای فعالان سنتی و صنعتی لبنیات فراهم کنیم. وی با بیان اینکه متاسفانه وقتی نرخی در صنایع لبنی تعیین می‌شود کیفیت مدنظر قرار نمی‌گیرد، می‌افزاید: این درحالی است که برای تهیه لبنیات از جمله پنیر، ماست، خامه و... از مواد گوناگون با کیفیت‌های مختلف استفاده می‌شود و خریدار زمانی متوجه کیفیت می‌شود که کالایی را مصرف می‌کند، چون در زمان خرید به دلیل یکسان بودن قیمت‌ها نمی‌توان نوع کیفیت را تشخیص داد. به گفته رجبی، افزایش قیمت محصولات لبنی صنعتی و رکود در بازار مردم را به سمت استفاده از محصولات لبنی سنتی سوق داده است. وی تاکید می‌کند، طعم واقعی و اصلی که در لبنیات سنتی وجود دارد و تنوع محصولات در این بخش نیز گرایش مصرف‌کنندگان را برای خرید دراین بازار افزایش داده است. 


دامداری‌های صنعتی، راهکاری برای آینده 

به نظر می‌رسد حرکت به سمت صنعتی کردن تولید شیر با توسعه دامداری‌های بزرگ، تنها راه‌حل این معضل باشد. در دامداری‌های صنعتی با عقد قرارداد، معاینه ماهانه دام‌ها از سوی دامپزشکان اقتصادی خواهد بود. با استفاده از سیستم‌های شیردوشی مناسب، احتمال اضافه شدن جسم خارجی به شیر بسیار کمتر خواهد بود و به دلیل حجم بالای شیر تولیدی در روز، انتقال آن به کارخانه به سرعت انجام می‌گیرد. با نام و نشان‌دار بودن شیر تولیدی و نیز کیفیت بالای آن، احتمال تقلب در آن کاهش می‌یابد و همچنین، توزیع حجم بالای شیر تولیدی دامداری‌های صنعتی به صورت فله غیرممکن یا غیراقتصادی خواهد بود. در نتیجه با استفاده از تجارب کشورهای توسعه یافته و با حرکت به سمت ایجاد دامداری‌های پیشرفته و استفاده از امکانات مناسب و ظرفیت‌های علمی و در نتیجه، بررسی دقیق سلامت شیر در کل زنجیره تولید تا مصرف، می‌توان مشکلات گسترده در حوزه شیر سالم را مرتفع کرد.

کانال تلگرام ایران جیب



دیدگاه ها

علی: 1394/8/2912:50:00،
99
12
همینجوریش کلی وسیله مرگ و میر تو کشور هست
جلوی اونارو بگیرید ... پراید
امین: 1394/8/2912:52:19،
78
11
حالا مثلا شیر بازار خیلی خوبه که پاستوریزه و هموژنیزست مواد نگهدارنده نداره تازست سالمه. دقیقا مثل روغن های مثلا گیاهی بازار که اخرش فهمیدن همون روغن حیوانی بهتر بود
مهدی: 1394/8/2912:55:46،
98
14
من لبنیات سنتی رو به کارخانه های صنعتی حقه باز دروغگو که هر آشغالی رو قاطی شیرشون می کنن ترجیح می دم . شیر رو 20 دقیقه می جوشونم بعد مصرف می کنم.
بیطرف: 1394/8/2913:00:01،
43
11
خبرگزاری میزان - مسئولان جهاد کشاورزی استان فارس به جای توزیع سیب زمینی های مازاد استان بین افراد کم درآمد و نیازمند، 1700 تن سیب زمینی را چال و امحا کردند.
متخصص: 1394/8/2913:01:22،
15
54
بدلیل سمی بودن علوفه و مغذی نبودن غذای دام بجرات میتوان گفت نوشابه های گاز دار بسیار مفید تر از شیر هستند.لطفا این مایع سفید و سرطانی را بخورد فرزندانتان ندهید.
دامدار: 1394/8/2917:46:40،
41
11
متخصص من شرط می بندم غذای دام ها در دامداریهای صنعتی (جو ، ذرت ، کنجاله سویا ، تخم پنبه ، تفاله چغندر ، یونجه ، سویا ، پودر ماهی ،و...) از غذایی که شما می خورید سالم تر و مغذی تر است و هیچ دامداری به دامش علوفه سمی نمیدهد
محمد: 1394/8/2923:04:04،
26
10
یه برا خودش پرت میکنه دیگه . اقا هرکی هرچی گفت که نباید کپی پیست کنی یه ذره ام خودتون فکر کنید اخه . با افتخارم نوشته متخصص. اره ازون متخصصا که کیلویی مدرک گرفته
بیطرف: 1394/8/2913:02:57،
23
13
خبرگزاری میزان - مسئولان جهاد کشاورزی استان فارس به جای توزیع سیب زمینی های مازاد استان بین افراد کم درآمد و نیازمند، 1700 تن سیب زمینی را چال و امحا کردند.
پارسا: 1394/8/2913:14:01،
46
6
لامصب این شیرهای صنعنتی هرچی داره ازش گرفتن جدا میفروشن جون نداره که! چربیشو میگرن پلالم اضافه میکنن ، مواد نگهدارنه میزنن ، گاهی هم شیر خشک با ابو به جای شیر میفروشن ، فقط سنتی بجوشون باخیال راحت بخور.
پارسا: 1394/8/2913:14:38،
24
18
تحریم خریدن شیر خخخ ، ان هرچیو در بیاریم
میثم: 1394/8/2913:17:14،
40
7
پسرم رو.بردم دکتر،.بهم.میگه بهش.شیر پاستوریزه از هیچ نوعی نده، فقط شیر محلی بده. معلوم نیست تو این شیر پاستوریزه ها چی هست. مسخرش رو درآوردن.
عمله: 1394/8/2913:31:59،
49
10
اگه راست میگید برید کنتور مصرف اب کارخونه های شیر را نگاه کنید .اخه من هرروز شیر پاستوریزه میخورم بجای کلسیم اب بدنم رفته بالا
آرمين: 1394/8/2913:35:41،
17
44
شير و لبنيات غير پاستوريزه بيماري زا و خطرناك هستند. اين و كه ديگه يه بچه دبستاني هم ميدونه، اما متاسفانه هنوز تو خيلي جاهاي كشور تب مالت به علت استفاده از لبنيات محلي فراوونه!
مجید جان: 1394/8/2915:33:49،
14
24
ارمین جان، ضمن تایید نظر شما باید بگم که حرف بی منطق که کنتور نداره وخیلی ها فکر نکرده بدون هیچ جستجوی علمی میزنن. وایتکس تو شیریه حرف مضحکه. شما فقط یک سی سی وایتکس تو شیر بزنید ببینید چی میشه بعد حرفشو بزنید. یا روغن پالم اگه به شیر اضافه کنید روی سطح شیر میاد و قابل تشخیصه. من عضو کادر درمانم و تو این بیست و سه سال کار حتی یک مورد بیماری با منشا شیر صنعتی ندیدم البته توصیه میکنم که به غیر از بچه ها بقیه شیر کم چرب بخورن. ولی تب مالت دیدم که از مصرف خامه صنعتی بوده که چه روزگاری از مریض دراورده. خلاصه از مصرف شیر و خامه دوری کنید ولی دوغ و ماست ایرادی نداره
سمیه: 1394/8/2913:44:23،
47
7
داستان تب مالت ساخته کارخانه های متقلب شیر است که می خواهند شیر سنتی و اصل را از رده خارج کنند .شیر سنتی کاملا طبیعی و بدون روغن پالم می باشد و با جوشاندن و خوردن آن هیچ مشکلی پیش نمی آورد.
آرمين: 1394/8/2914:37:14،
13
24
شغل شما قطعا مربوط به سلامت نيست و نميبينيد. تب مالت تو ايران فرااوونه.
ماست و پنير و كره رو كه نمشه جوشوند!!! تازه شير رو هم بايد حداقل ٢٠ دقيقه جوشوند.
منم طعم لبنيات محلي رو بيشتر دوست دارم و طرفدار كارخونه ايي هم نيستم اما لطفا توهم زايي نكنيد الكي ديگه!
منصور: 1394/8/2917:06:00،
18
12
دوست عزیز ماست پنیر و کره رو نمیشه جشوند!!!!!!!؟
این فراورده ها با جوشوندن شیر اصلا درست میشه
يك دامپزشك: 1394/8/2918:35:45،
13
12
دوست عزيز اين رو مطمئن باش كه نه تنها تب مالت حتي بيماري سل و خيلي از امراض ديگر هم ميتونن از طريق شير الوده منتقل بشن، حتي باقي مانده هاي دارويي و سم ناشي از قارچها (مايكوتوكسين ها) هم از طريق شير منتقل ميشن
متاسفانه در لبنيات سنتي بحثي كه مطرح هست اينه كه عموما اين شير ها از گاوداري هاي سنتي كه نظارت درستي روي انها نيست تهييه ميشه و امكان انتقال بيماري ها وجود داره و هر ميكروارگانيسمي هم با ٢٠ دقيقه جوشاندن نميشه ازبين برد، با وجود تقلباتي كه در شيرهاي صنعتي ميشه ولي با توجه به وضع موجود استفاده از شيرهاي صنعتي بيشتر توصيه ميشود
محمد: 1394/8/2914:42:01،
27
10
قدیم این شرکت ها نبود مردم بیشتر عمر میکردند شیر وقتی بجوشه سالم و بهداشتی میشه من خودم شیر محلی میگیرم میجوشونم و بجاش روغن نباتی پالم دار و صنعتی نمیخورم
اکبر: 1394/8/2914:55:24،
24
9
در بدترین حالت لبنیات محلی به علت خالص بودن و دیگر دلایل که همه نسبت به اون اطلاع دارند از لبنیات صنعتی نه تنها بهتر که اصلا قابل قیاس نیست
بهزاد تحریم: 1394/8/2915:13:31،
22
10
بهترین شیر، شیریه که خودت از گاوت بگیری در غیر اینصورت همشون باعث مریضیه. چی تو این مملکت سالمه؟
یه دوست: 1394/8/2916:42:01،
17
8
با سلام خدمت همه ی عزیزان.
یکی از مواردی که ممکنه بار میکروبی شیر سنتی رو بالا ببره دخالت دست در توزیع اون هستش.
من تو مشهد یه دستگاهی دیدم که خیلی راحت به مخزن شیر سردکن وصل می شد و هر مقدار شیر که می خواستین رو بدون دخالت دست می داد.
خیلی جالب بود که هم بر اساس کیلو گرم می داد و هم بر اساس قیمت.
می گفتن که با داشتن این دستگاه اتوماتیک هم مشتریاشون خیلی راضی ترن از اینکه دقیقا به همون میزانی که می خوان شیر می گیرن هم دیگه بهداشت بهشون گیر نمی ده. چون مثل کارخونه و بدون دخالت دست کار می کنن.
من چون عموم لبنیات سنتی داره و از این دستگاه داره و خیلی راضیه این اطلاعات رو داشتم.
اینم شماره ی بنده خدا سازندش: 09153090922
زنگ بزنید بپرسید ضرر که نداره شاید با این سیستم شما هم از شر فتنه های این کارخونه ها خلاص بشید
احمد: 1394/8/2918:07:20،
12
14
تو تهران به این گندگی هم چین چیزی نیست واسه مغازه ها چه جوری تو مشهد سر درآورده؟
لبنيات سحر: 1394/8/2918:22:54،
18
10
آقا من خيلي وقته دنبال همچين چيزي بودم.
الان كه زنگ زدم مثل اينكه واقعا درسته!!
طرف تو تلگرام عكس دستگاهشو فرستاد واسم.
من سر اين قضيه شير كشيدن واسه مشتري ديسك كمر گرفتم.
اما اين دستگاهه خودش خودكار قطع و وصل مي كنه
لبنیات شمال: 1394/8/2918:40:57،
18
13
فامیلش ناظم زاده است.
منم الان بهش زنگ زدم.
خیلی جالبه دستگاهش.
من هفته ی دیگه می رم مشهد.
اگه این جوریه که تو عکساش هست باشه واقعا خدا پدر و مادرشوهر بیامرزه. که ما رو نجات داده از این معضل شیر کشیدن با پیمانه
لبنیات طوسی: 1394/8/2922:38:15،
15
9
من هم به ایشان زنگ زدم . ان شاالله که بتوانیم مشکل توزین شیر را حل کنیم.
شیر خور: 1394/8/3008:31:07،
13
10
تو شهر کوچیک ما الان تمام لبنیاتی این دستگاه را دارند. بسیار ساده است یک مخزن سرد کننده و یک پمپ و مقداری شیلنگ و شیر (ابزار) و حالا شما این دستگاه را دارید
سطل را روی ترازو گذاشته و توسط شیلنگ شیر به داخل سطل منتقل می شود. قیمت هم که مشخص است.
سيد احمد : 1394/9/223:05:35،
11
9
دوستان اگه شما عم در تهران لبنياتي دارين به اين بنده خدا سفارش بديم برامون دستگاهشو بياره.
من زنگ زدم عكسا و فيلماشو ديدم خيلي جالب ترو پيچيده تر از چيزيه كه دوست ديگمون گفته.
نیما: 1394/8/2917:48:02،
14
10
پس چی بخوریم؟
م.ن: 1394/8/2918:37:51،
16
10
بله من هم اين دستگاه رو در مشهد ديدم و واقعا جالبه كه به ميزان دقيق شيري كه لازم داريم رو در اختيارمون ميزاره و از هدر رفتن اون هم جلوگيري ميكنه و به نظر بهداشتي تر هم هست
محمد: 1394/8/2921:04:25،
18
9
پدر بزرگ من تعدادی دام داره که چند ده سال هست هم مصرف خودشون رو تامین می کنه و مقادیر اضافی رو هم می فروشه. ضمنا وقتی هم که ما به اونجا می ریم به مدت حدودا 1 ماه در سال مجموعا فقط لبنیات سنتی مصرف می کنیم و تا الان هیچ کدوم از اعضای خانواده که بالغ بر 40 نفر می شن دچار بیماری تب مالت و ... نشدن.


اگر به فرد مطمئن دسترسی دارید در استفاده از شیر محلی هیچ شکی نداشته باشید.

شیر پاستوریزه = آب + روغن پالم

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:
در صورتی که تمایل دارید بعد از تایید از طریق ایمیل به شما اطلاع داده شود ، علامت بزنید

در صورتی که تمایل دارید بعد از پاسخ به نظر شما از طریق ایمیل به شما اطلاع داده شود، علامت بزنید
تور لحظه آخری
ایران تلنت
نگین خودرو
آیسان پرواز

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

آسایشگاه خیریه
تور لحظه آخری
تورآنتالیا
دیجی استایل