کانال تلگرام ایران جیب

آخرین اخبار

فروشگاه اینترنتی مدیسه
تور لحظه آخری,تور کیش,تور دبی,تور آنتالیا,تور ترکیه,تور استانبول
صرافی آرز
دهکده ساحلی الیت
بیمیتو

60 سالگی مک‌دونالد، ثروتمندترین رستوران جهان / تصاویر

کدخبر:۱۱۱۹۶جمعه، ۲۸ فروردین ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۹:۵۳۱۰۲۵۸ بازدید

رستورانی زنجیره‌ای با 36 هزار شعبه در 119 کشور جهان و فروشی معادل 22 میلیارد دلار. رستورانی که با منوی ساده: همبرگر، سیب‌زمینی سرخ شده و ...

رستورانی زنجیره‌ای با 36 هزار شعبه در 119 کشور جهان و فروشی معادل 22 میلیارد دلار. رستورانی که با منوی ساده: همبرگر، سیب‌زمینی سرخ شده و کوکاکولا کارش را آغاز کرد، 60 ساله شد. اما چرا اینقدر سیاسی است؟

رستوران مک دونالد در روز 15 آوریل ( 26 فروردین ) شصت ساله شد. رستورانی که با منوی ساده: همبرگر، سیب‌زمینی سرخ شده و کوکاکولا کارش را آغاز کرد، حالا به یک غول زنجیره‌ای با 36 هزار شعبه در 119 کشور جهان و فروشی معادل 22 میلیارد دلار تبدیل شده است.
 

4ybhsg9gn4kwuy3d4vc.jpg


اولین شعبه مک‌دونالد در روز 15 آوریل سال 1955 در شهر کوچک "دزپلینس" در نزدیکی شیکاگو افتتاح شد. شعبه‌ای که "ری کراک" افتتاح کرد، اولین سنگ‌بنای مجموعه ای شد که جهان را فتح کرد.


dchn1sxscy5k4r38lwll.jpg


"ری کراک" هرچند با مدیریت‌اش مک‌دونالد را به مجموعه ای جهانی تبدیل کرد. اما ایده این رستوران متعلق به او نیست. او در آغاز نماینده فروش دستگاه مخلوط‌کن بود و برادران مک‌دونالد از مشتریانش‌اش بودند. "ری‌کراک" بسرعت به پتانسیل فروش "فست‌فود" پی‌برد و از سال 1954 به‌عنوان مشاور امور واگذاری امتیاز نزد برادران مک‌دونالد آغاز به کار کرد.

tpcnalpkeih0e53trh8r.jpg


ریچارد و موریس مک‌دونالد در سال 1940 در واقع اولین رستوران مک‌دونالد را با نام "مک‌دونالد بار – بی – کیو" راه‌اندازی کردند که غذاهای زیادی در منو داشت و پیشخدمت از مشتریان پذیرایی می‌کرد. هشت سال بعد این دوبرادر سیستم "صنعتی" و غذای از پیش آماده را راه‌اندازی کردند، پیش‌خدمت حذف شد و تعداد غذاها را به چیزبرگر، همبرگر، سیب‌زمینی سرخ کرده، کیک و نوشیدنی تقلیل دادند.

در طول سی و شش سال، رستوران‌های مک دونالد بیش از 50 میلیارد "برگر" به فروش رساندند که در واقع پیروزی "فست‌فود" به حساب می‌آمد.
 

ugqifvd8fse2kqf066im.jpg


تنها چهار سال بعد از افتتاح اولین شعبه مک‌دونالد، تعداد شعبات این رستوران زنجیره‌ای به یکصد عدد رسید. "ری کراک" به مناسبت 30 سالگی تاسیس مک‌دونالد اولین شعبه را خراب کرد و به‌جای آن موزه مک‌دونالد ( عکس زیر ) را تاسیس کرد.

aku7qdcjqm35xm9ijp9.jpg


طولی نکشید که "ری کراک" سهم برادران مک دونالد را به ارزش 2 میلیارد و 700 میلیون دلار در سال 1961 از آن‌ها خریداری کرد. (عکس زیر : ریچارد مک‌دونالد)


ufln79xglpn11hfy9fl.jpg


از پایان دهه 60 میلادی قاره آمریکا و کمی بعد‌تر کشورهایی اروپایی (غرب اروپا) شاهد بازگشایی رستوران‌های مک‌دونالد شدند. در ماه دسامبر سال ۱۹۷۱ اولین شعبه مک‌دونالد در شهر مونیخ آلمان افتتاح شد.


cbq84g6nw6uk70p9zge0.jpg


مک‌دونالد تنها یک رستوران ساده نیست. در همه این سال‌ها مک‌دونالد، به نمادی از "سبک زندگی آمریکایی" (American Way of Life) تبدیل شده است و در جهانی که به دو بلوک غرب و شرق تقسیم شده بود، بدون تردید مک‌دونالد جایی در بلوک شرق سوسیالیستی و "ضد امپریالیسم آمریکا" نداشت.

 

197jhf4ijkn3v17z32i.jpg


تازه پس از فروپاشی بلوک شرق و اتحاد جماهیر شوروی بود که مک‌دونالد اجازه تاسیس شعبه در این‌کشورها را یافت. در روز 31 ژانویه سال 1990 صف‌های طولانی در مقابل اولین شعبه مک‌دونالد در مسکو تشکیل شد.
 

xx4xpd4pi60ogyvia4e8.jpg


عنصر سیاسی مک‌دونالد خود را باردیگر با بالاگرفتن تنش بین آمریکا و روسیه بر سر اوکراین نشان داد. 12 رستوران مک‌دونالد در روسیه در شهریور سال 93  ( 2014 ) مورد بازرسی و کنترل قرار گرفتند و سپس تعطیل شدند.
 

h3c2d7ld87l1mijcdxlf.jpg


مک‌دونالد در ژاپن به‌عنوان متحد آمریکا در دهه هفتاد میلادی اولین‌شعبه‌اش را گشود. اما جمهوری خلق‌ چین سال‌ها بعد از کنارگذاردن سیاست خصومت در مقابل آمریکا و آغاز سیاست درهای باز، تازه در دهه نود بود که میزبان مک‌دونالد شد.
 

xfeydbnxvfjatypzv2i8.jpg


بسیاری از کشورها فرهنگ غذای "فست‌فود" را در تقابل با فرهنگ غذایی خود می‌دانند و گرایش جوانان به مصرف غذای فست فود را به مثابه بیگانه شدن با فرهنگ و سنن غذایی خود تلقی می‌کنند.

 

963mqhizf2epzj8lh8.jpg


عمده‌ترین انتقادات به مک‌دونالد و غذای فست‌فود مربوط به کیفیت این‌نوع غذاها است. مطالعات 15 ساله محققین آمریکایی بر روی 3 هزار جوانی که بیش از 2 بار در هفته از غذاهای فست‌فود استفاده کرده‌اند، نشان داد که ارتباط معنی داری میان ابتلای آن‌ها به چاقی و دیابت و مصرف زیاد این نوع غذاها وجود دارد.گرچه به مک‌دونالد دیگر در شصت‌سالگی‌اش کمتر حمله می‌شود، اما این کنسرن با مشکلات دیگری روبرو است. سال 2014 یکی‌از سخت‌ترین سال‌ها برای مک‌دونالد بود. فروش مک‌دونالد 6 میلیارد و 600 میلیون دلار کاهش یافت و دلیل آن "بحران محبوبیت در بین جوانان" اعلام شد.

مک‌دونالد شاید زمانی بی‌رقیب و یا کم‌رقیب بود، اما حالا در شصت‌ سالگی با رقبایی جوان‌تر و با کیفیت‌تر روبروست. از سوی دیگر بعد از رسوایی‌های بسیاری که در عرصه صنایع غذایی روی داده‌اند، بسیاری از جوامع نگاه انتقادی‌تری به آنچه که "می‌خورند" پیدا کرده‌اند. آن‌هایی که نتوانند این انتظارات را برآورده کنند با مشکلات بزرگ‌تری روبرو خواهند شد.

کانال تلگرام ایران جیب



دیدگاه ها

سالار: 1394/1/2821:05:56،
58
101
ساندویچ فقط فلافل دونونه ی بیسیم میدون خراسون...
سلام: 1394/1/2821:36:21،
125
18
درامدش بيشتر از درامد و بودجه ايرانه
علی...حرف حساب....: 1394/1/2823:41:34،
64
27
فعلا که ما 50 سال از دیگر کشورها عقب هستیم انشاالاه در صورت اشتی با دیگر کشورها 50 سال بعد در کشور ما نیز افتتاح خواهد شد....
حامد تویو: 1394/1/2908:54:24،
52
27
به امید بازگشایی شعبش تو ایران
هادی: 1394/1/2821:11:14،
123
14
کارشون درسته. با یه همبرگر و سیب زمینی سرخ کرده داره از کل کشور های دنیا سود کسب میکنه.
منطقه آزاد ماکو: 1394/1/2821:24:19،
22
118
منطقه آزاد ماکو بزرگترین منطقه آزاد کشور آماده پذیرایی از ایرانیان عزیز است با جایزه دو دستگاه خودروی هیوندای IX35
Mohsen: 1394/1/2822:00:18،
42
55
استغفرلاه
مک دونالد آمریکاییه حرام است !!!!
سعید: 1394/1/2901:47:26،
26
19
با مزه هایی مثل شما باعث نشاط ملی شدند و میشوند!
آفرین پر پرتوی پر تلاش و زرنگ!
Aria: 1394/1/2822:19:20،
68
23
من توی مالزی از همبرگر و سیب زمینی سرخ کردش خوردم.انصافا خیلی خوشمزه بود...
mk: 1394/1/2823:16:35،
103
29
امیدوارم بعداز لغو تحریمها ،مک دونالد شعبه باز کنه تو ایران!!!
به همین خیال باشم؟!!!باشه میدونم!
من: 1394/1/2908:07:10،
28
21
خود درگیری یا خودتحریمی؟
t: 1394/1/2910:28:52،
27
16
به فرض شعبه مک دونالد توو ایران باز بشه
اسمش رو میزارن حاجی ارزون، دایی مک دونالد،فلافلی مک دونالد
سعید : 1394/1/2901:14:59،
17
34
مکدونالد رو کیفیت کار میکنه البته همبرشو باید با دو غ خورد مخصوصا دوغ شاندیز نوش جان
mehdi: 1394/1/2906:22:20،
39
29
من ازشعبات دبی و گوانژو مک دو نالد و kfc بارها فست فود خوردم اما نمیدونم چرا به نظرم اونقدر با کیفیت نبودن. دوبل برگر ساندویچی محل خودم خیلی خوشمزه تره خداییش
اصغر: 1394/1/2909:16:31،
22
26
خب بعضیا فقط با کاهو حال میکنن مثل ببعی کلاه قرمزی
علی: 1394/1/2914:42:40،
22
13
اصغر اقا چرا بهش توهین میکنی . اقا مهدی راست میگه ساندویچاش هم کوچیکه و خیلی خوشمزه نیست. نونش طعم شیرین داره. الان تو ایران خیلی ها هستند و برند نیستند اما طعم فست فودشون بهتر از مک دونالده.
هركي: 1394/1/2909:20:51،
31
27
آخه من نميدونم بعضي ازآدم ها چه آرزوهاي بي معني دارن آخه داشتن رستوران مك دونالد براي ماچه سودي داره كه50سال آينده داشته باشيم
همه دنيابايدآرزوي خوردن غذاهاي سالم ايراني روداشته باشن چراكه هم حلال هست هم ازسالم ترين مواداوليه تهيه ميشه
حالا اگه داشتن تكنولوژي روتو50سال آينده آرزوكنيم يه چيزي
دکتر بعد از این: 1394/1/2909:55:02،
19
18
البته حق با شماست. سالم تر از کله پاچه که نداریم اما مضرتر از اون میشه به مرگ موش اشاره کرد. ایجاد اشتغال دراثر سرمایه خارجی واردشده به کشور هم که کشکه.
هركي هركي: 1394/1/2913:02:57،
20
17
آقا يا خانم هركي
سلام
دليلش اينه كه ما برند سازي نكرديم . دلمون رو به بوف و پدرخوب و هايدا و .... خوش كرديم. همين برندهاي ايراني هم چون رقيب نداشتن و خودشون رو به روز نكردن به اين وضعيت افتادن.
چرا همه دنيا بايد آرزوي غذاهاي ايراني رو داشته باشند؟غذاي ايراني شايد فقط واسه ما و عده محدودي خوشمزه هستش،فكر حلال و حروميش رو هم نكن چون برندهاي معتبر از اونجايي كه به همه تفكرات احترام ميذارن واسه ما مسلمونا مدل حلالش رو ارائه ميدن و واسه يهوديا مدل "كاشر" كه معادل حلال تو آيين اوناست رو مي فروشن.
اين تعصبهاي بيجا و تفكر متحجرانه افراد باعث عقب موندگيمون شده
جداي از تموم تعصبات و عوامفريبي و تهمت و دورغ و تحقير و گرايش مذهبي و سياسي اين يه واقعيته كه آمريكا بزرگترين اقتصاد و صنعت رو تو دنيا داره و برندهاي امريكايي هميشه يا اول يا جز اولينها تو دنيا هستن
ali: 1394/1/2909:49:48،
21
19
کاملاً درست میگفتی دوست عزیز
هیچ غذایی در دنیا به خوشمزگی غذای ایرانی نمیرسه

البته اگر با کیفیت به ارئه شود ...
عليرضا: 1394/1/2913:13:59،
21
14
علي جون
درود
وطن دوستي خيلي خوبه اما غذاي ايراني فقط واسه ما خوشمزه هستش.
تو خيلي از كشورها كله و پاچه نمي خورن،دل و جيگر نميخورن - سيراابي و شيردون نمي خورن-كباب رو شيرين و با عسل دوست دارن، پخت برنج رو مثل ما نمي پسندن، ماهي رو مي پزن و سرخ شده دوست ندارن،خيار و پخته ميخورن.وجود حلزون تو غذا بهترين طعم رو به غذاشون ميده.
تعصب بيجا خانمان براندازه . بايد به همه سليقه ها احترام گذاشت.اگه غذاي ايراني از همه بهتره چرا پيتزا و كلا فست فود تو ايران اينقدر طرفدار داره؟
تقصير شما نيست تقصير سيستم كشورماست كه همه چيز انحصاريه و محدود... اين فكر رو به همه القا كردن كه همه چيزمون از همه دنيا سر تره و ما بهترينيم و بهتريم وسايل رو داريم.
كشورهايي موفقند كه با همه فرهنگ ها مشكلي نداشته باشند و به همه اجازه رقابت بدن
صفاریان: 1394/1/2910:30:25،
15
13
جالبه بدونید مک دونالد اولین رستورانی بود که سیستم نقطه سفارش رو اجرایی کرد. سیستمی که هنوز خیلی از رستوراندارها از اون بی خبرند.
در این سیستم بمحض اینکه صندوقدار فیش فروش صادر میکنه ، بلافاصله معادل اون از موجودی مواد غذایی انبار کم میشه و به یک حد سفارش که میرسه ، سیستم اعلام خرید برای هر مواد اولیه غذایی میکنه.به این ترتیب مواد غذایی تازه همیشه در دسترسه و هیچوقت هم کهنه و خراب نمیشه و نقدینگی خرید و حجم انبار هم کنترل میشه.
حمید: 1394/1/2910:53:33،
17
14
چی بخواهیم وچی نخواهیم پر طرفداره یکی کنار میدان تکسیم شهر استانبول هست که24سا عته شلوغه وجا برای نشستن نداره
حیدر: 1394/1/2912:38:14،
15
14
همبرگر نیس تو فقط سیب زمینیو نوشابه می بینی =)
امانپور: 1394/1/2913:29:04،
20
14
قبل از انقلاب در خیابان پهلوی(ولی عصر)سر خیابان رودسر بالاتر از خیابان تخت جمشید(طالقانی)مک دونالد شعبه داشت.قبل از اینکه 50 سال عقب بیفتیم،خیلی از برند های معروف غذائی،اقتصادی و........................ در ایران شعبه داشتند.
S&G: 1394/1/2913:31:25،
17
16
مطلب جالبی بود...تشکر ایران جیب
محمد: 1394/1/3010:45:51،
13
23
با سلام چرا همش دنبال برندهای غربی هستیم - مگه به جز همبرگر (البته با کدوم گوشت : سگ یا ..) و یه لیوان نوشیدنی ( مشروب ) یا دوغ چیز دیگریه؟
تو ایران این همه فست فوت فروشی هست - این همه پیتزا فروشی که طول مدت همتر از 10 سال شعب متعددی رو باز کردن - اینا که رکورد مکدونالد رو هم شکوندن - مثلا همین شاندیز خودمون (کباب شاندیز - رستوران شاندیز - هتل شاندیز - مجموعه گردشگری شاندیز در تمام ایران داره شعبه می زنه . اونم در طول مدت کمتراز 20 سال - مطلب اینجاست که ما دنبال اسمیم - یه برند که بهش افتخار کنیم نه محتوای چیزی که حلال یا حرومش مهم نیست.
این هم عرض کنم خداوند در قران فرموده : بسم الله الرحمن الرحیم فلینظرالانسان الی طعامه - سوره عبس ایه 24
بنده خدا: 1394/1/3113:07:48،
20
11
محمد جان تعصبات ، اعتقادات ،بينش و ايدئولوژيت رو فقط و فقط واسه خودت نگهش دار.اساس تموم اديان الهي يكتا پرستي ، درستي و احترام به حقوق ديگران هستش.اقتصاد و بيزينس امروز اين چيزا رو نمي فهمه .كجاي دنيا همبرگر رو با گوشت سگ درست ميكنن و با شراب ميخورنش؟ كدوم برند ايراني ركورد مك دونالدز رو شكونده؟ چرا آمار غلط مي دي؟ چرا همه چيز رو ربط با اعتقاداتت مي دي؟
مك دونالدز 36 هزار شعبه تو 119 كشور دنيا داره ميدوني يعني چي؟ چه غوليه؟ چه سرمايه بزرگيه؟چقدر به اديان بزرگ احترام ميذاره كه شعبات حلال و كوشر واسه مسلمانها و يهوديان مومن افتتاح كرده؟ اونوقت مياي با پديده شانديز مقايسش ميكني كه بخش كوچكيش رستوران هستش و بقيه با پول دوستان مشغول ساخت و سازه .....
تعصب بيجا خانمان براندازه تو همه زمينه ها
دين بايد باعث همبستگي انسانها باشه نه باعث تفرقه و تحقير و تهمت و عوامفريبي.....

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:
در صورتی که تمایل دارید بعد از تایید از طریق ایمیل به شما اطلاع داده شود ، علامت بزنید

در صورتی که تمایل دارید بعد از پاسخ به نظر شما از طریق ایمیل به شما اطلاع داده شود، علامت بزنید
تور لحظه آخری
ایران تلنت
نگین خودرو
آیسان پرواز

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

آسایشگاه خیریه
تور لحظه آخری
تورآنتالیا
دیجی استایل